vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

8 noi cazuri de coronavirus au fost confirmate în capitală

Au fost confirmate 8 noi cazuri de coronavirus, marți, în România. Este cel mai mare număr de îmbolnăviri confirmat într-o singură zi în țara noastră. Bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 25, dintre care 5 s-au vindecat.

Dintre cele 8 cazuri, toate din capitală, 3 sunt rudele lui Dimitrie Gerota, o persoană este contact al primului caz confirmat cu noul COVID-19, iar celelalte 4 sunt persoane întoarse din Israel, Germania și Marea Britanie. Cei 8 au vârste cuprinse între 20 și 42 de ani.

În prezent, în România, sunt 20 de persoane încă infectate cu noul virus.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Gabriela Firea, primarul Capitalei, a scris într-o postare pe Facebook despre cele 3 rude infectate, ale domnului Gerota, pacientul de 60 de ani.
„Încă 3 persoane cu test pozitiv de coronavirus în București! Fiul, nora și nepotul domnului de 60 de ani, declarat aseară bolnav de COVID 19. Multă sanatate! Putere medicilor și asistentelor de la Spitalul Victor Babeș. Anchetă epidemiologica a DSP, pentru persoanele cu care au intrat în contact, continuă. Se impun măsuri sporite de dotare a spitalelor, Ambulanței, Smurd, DSP cu toată aparatura și tratamentele necesare, igienă, dezinfecție, evitarea locurilor aglomerate, închiderea tuturor școlilor și grădinițelor până după Paște, interzicerea evenimentelor culturale, sportive, de orice natură”, este mesajul postat de Gabriela Firea.

Potrivit Grupului de comunicare strategică, în București s-au confirmat până acum 11 cazuri.

Politica