marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Renovările de la Terapie Intensivă, aproape de final

Lucrările de reabilitare de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Craiova continuă. La etajul 4, unde se află Secţia de Anestezie și Terapie Intensivă, lucrările de renovare sunt pe sfârșit, dar pacienții au parte deja de condiții superioare celor din trecut.

Cele aproape 5 milioane de euro investite de Consiliul Județean (CJ) Dolj în aceste renovări acoperă parterul, casa scării, finalizată în mare parte, etajul 3 și etajul 4. Reprezentanţii CJ Dolj au făcut, miercuri, o vizită la faţa locului.

„Lucrăm în prezent la etajul 3, mai avem etajul 4, o parte din el, să-l reabilităm, și parterul cu partea de vestiare asistenți și centrul de hemodializă. De asemenea, avem în licitație amenajarea incintei, locuri de parcare, spații verzi și iluminat, tot ce înseamnă această parte, plus că după ce finalizăm aceste investiții, doamnele de la direcția tehnică deja lucrează să facem și o curățire a fațadei și reparații. Banii investiţi au fost strict din bugetul nostru, strict din bugetul Consiliului Județean. În fiecare an am investit în sănătate o bună porțiune din bugetul nostru”, a declarat vicepreședintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, susține că suma investită în renovarea spitalului este una care nu se poate trece cu vederea, pentru că în alți ani aceeași sumă era bugetul alocat întregului județ.

„Au fost reabilitate peste 400 de băi, s-a făcut igienizarea pereților, dacă ar fi să fie aliniați, s-ar ajunge la 10 hectare. De asemenea, dacă ar fi să însumăm cantitatea de gresie folosită, am vedea că am acoperi un hectar și jumătate. Alte cinci hectare ar putea fi acoperite cu pavimente și alte finisaje. În momentul în care vorbim cu ușurință de 4-5 milioane de euro, trebuie să se știe că în anii cei mai buni pe care i-a avut Consiliul Județean, 5 milioane de euro au fost toate investițiile din județul Dolj, apă canalizare, drumuri, tot ce am avut de făcut în zonă culturală, deci ăștia au fost toți banii. Şi dacă la aștia 4-5 milioane de euro mai punem încă 7-8 milioane, cât vor fi cu Clinica de Cardiologie, încă 5, zona de primiri urgențe, încă 8 la ambulatoriu, încă 4 milioane, cât va fi reabilitarea tehnică la oncologie, care va fi refăcută de la început, încă 2.5 milioane de euro, (…), deci se duc undeva la 25, la 30 de milioane de euro, e enorm ”, a afirmat Prioteasa.

De asemenea, Ion Prioteasa a declarat că nu renunţă la planul pentru Spitalul Regional: „Banii pe care i-am avut nu au fost banii noștri de acasă, au fost banii cetățenilor. Ne-am gândit unde am putea să ducem banii ăștia mai cu folos, în care lumea să simtă că e și banul lor acolo, i-am adus aici, o să-i aducem în continuare, nu abandonăm ideea cu Spitalul Regional, (…), chiar dacă vorbim mai puțin, nu vom lăsa ca din cele trei spitale despre care s-a vorbit, să se facă eventual două sau nu știu ce să se întâmple, nu avem niciun semnal în acest sens, dar ce știm este faptul că documentele sunt plecate către Bruxelles”.

Întrebat dacă fondurile spitalului ar putea acoperi vreo lucrare pe viitor, directorul unității medicale, Teodor Sas, a spus că banii le ajung doar pentru cheltuielile necesare.

„În momentul actual, fondul de salarii este undeva la 92% din buget (bugetul spitalului), cu restul de 8% trebuie să te descurci…utilități, medicamente, dar și cu acești bani trebuie să asiguri un flux”, a precizat Sas.

Program continuu la Cardiologie, din vară?

Clinica de Cardiologie de la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Craiova ar urma să aibă program continuu din vară, susţine actualul manager al unităţii medicale, Teodor Sas. Potrivit acestuia, clinica ar urma să aibă linie de gardă până la 1 iulie.

„Aici lucrează, în prezent, nouă asistenți și doi medici. Vor mai veni încă trei medici care în momentul acesta efectuează stagiul de pregătire pentru partea intervențională. În organigramă sunt suficiente posturi vacante pentru a putea începe activitatea. De altfel, activitate există, dar pentru a intra în programul de infarct miocardic acut trebuie permanență. Încercăm să mai facem rost, la Ministerul Sănătății de încă un angiograf. Ar fi optim să fie două în cazul programului de infarct miocardic acut. Obiectivul nostru este ca de la 1 iulie să avem program continuu. Eu zic că vom reuși”, a declarat Teodor Sas, managerul SCJU Craiova.

RăspundeRedirecționează

Politica