vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Prețurile alimentelor au scăzut la nivel global, din cauza epidemiei

Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), a anunțat, joi, că indicele global al preţurilor la alimente a scăzut în februarie, în urma declinului preţului uleiurilor vegetale, al cărnii şi al cerealelor.

FAO a constatat că cererea a fost afectată, în cazul unor produse, din cauza răspândirii epidemiei de coronavirus, astfel si prețul alimentelor a cunoscut un declin.

Indicele de preț al alimentelor a scăzut cu 1% în februarie, comparativ cu ianuarie. Modificările indicelui sunt calculate prin evaluarea prețurilor unui coş de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne şi zahăr.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Preţul uleiurilor vegetale a scăzut cu 10,3% în februarie, deși atinsese cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani, ca urmare a majorării preţurilor la uleiul de palmier, soia, floarea soarelui şi rapiţă. La cereale, creşterea preţului a fost încetinită, înregistrând o mărire de doar 0,9%, în timp ce preţurile internaţionale pentru toate cerealele importante, cu excepţia orezului, au scăzut.

Și preţul cărnii a înregistrat o scădere de 2% în februarie, în contextul reducerii achiziţiilor în China, punctul central epidemiei.

Produselor lactate și zahărul au înregistrat o creștere de preț de 4,6%, respectiv 4,5%.

Politica