Containere pentru slătinenii fără case

22 de containere vor servi unor slătineni drept casă. Acestea au fost cumpărate de Primăria Slatina, ai cărei reprezentanţi spun că este mult mai ieftin să cumpere aceste „module” decât să construiască blocuri.

Peste 600 de slătineni așteaptă de ani de zile o locuință, au depus cereri, dar autoritățile n-au avut spații și nici bani să construiască blocuri sau alte locuințe, spune viceprimarul Slatinei, Claudiu Stăncioiu.

„Primăria Slatina a achiziționat un număr de 22 de locuințe de tip modular. Au sosit 16, mai sunt în curs de livrare un număr de șase. Sunt pentru solicitanții de acest tip de locuință. Avem în jur de 600 de cereri. Este foarte scump să construim locuințe, iar acest tip de locuințe poate fi relocat în funcție de terenul disponibil. După ce sunt toate livrate, urmează să le legăm la utilități și să le dăm spre acest folosință”, a declarat Claudiu Stăncioiu, viceprimarul Slatinei.

Nu toți cei care au cerut locuințe vor primi. Autoritățile anunță că o comisie va analiza fiecare dosar în parte, iar prioritate vor avea cei care au copii și o situație dificilă.

Localnicii spun că se mulțumesc și cu aceste containere, numai să aibă o casă.

„Sunt condiţii. Eu chiar nu am casă. Am depus de cinci ani de zile şi nici în ziua de azi nu mi-a dat”, a spus unul dintre solicitanții unei locuințe sociale.

Pentru cele 22 de locuințe modulare, autoritățile au plătit aproximativ 600.000 lei.

Populare

Recomandări

Spitalele din întreaga ţară primesc săptămâna aceasta 51.000 de cutii de Miostin

Spitalele primesc săptămâna aceasta 51.000 de cutii de...

Tricolorii își cunosc valoarea după retrogradare: „Acolo ne este locul”

Nicușor Stanciu nu s-a ferit de cuvinte după ultimul...

Solomon: „Câteodată mă simt ca o maimuță balcanică”

Vicepreședintele Consiliului Județean Dolj, Antonie Solomon, a publicat pe...

Iordănescu mai vrea o șansă: „Obligatoriu este nevoie de o reconfirmare a mea”

România a încheiat cu o victorie sezonul de Liga...