sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Testele pentru coronavirus, făcute în Craiova

Testele pentru depistarea coronavirusului vor fi realizate la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Craiova, aici urmând a fi primite probe din toate judeţele Olteniei.

Prefectul judeţului Doljul, Dan Narcis Purcărescu, a anunțat că, din dimineața zilei de miercuri, în Craiova va exista echipament special pentru testarea persoanelor bănuite de infecție cu noul COVID-19.
Echipamentul este adus de la Spitalul Matei Balș din capitală și va fi instalat într-un spațiu special amenajat la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” din Craiova, unde va rămâne până când virusul va dispărea din România.
„Voiam să vă spun că începând de mâine de dimineață, Spitalul de Contagioși deține/este în posesia și va putea să lucreze cu echipamentul pentru efectuarea analizelor, probelor prelevate de la suspecții de coronavirus, deci de mâine dimineață noi nu mai trimitem probele la București, vor fi lucrate aici la Craiova”, a declarat, marţi, prefectul județului Dolj, Dan Narcis Purcărescu.
De miercuri, toate probele prelevate de la suspecții de coronavirus din Dolj și din județele vecine vor fi aduse în Craiova pentru a fi analizate, astfel, procesul devine unul mult mai rapid şi mai eficient.
„A fost adus un laborator de la București, de la Spitalul Balș. În cadrul Spitalului de Contagioși este un spațiu special amenajat pentru așa ceva, sunt persoane instruite ca să preleveze probele, să facă analizele pentru coronavirus”, a adăugat prefectul.
În prezent, în Dolj, sunt în carantină 10 persoane și 370 sunt izolate la domiciliu. Dintre cele 7 stewardese care au călătorit cu italianul infectat, 3 sunt încă în carantină, iar rezultatul analizelor pentru bărbatul internat la Spitalul de Boli Infecțioase este negativ pentru COVID-19.
Măsurile în Dolj a fost luate după ce un italian care s-a dovedit că avea coronavirus a ajuns în Craiova.
Ministerul de Interne a informat că italianul depistat pozitiv cu virusul COVID-19 a aterizat pe aeroportul din Craiova în data de 18 februarie. În perioada în care acesta a fost în România, a locuit în județul Gorj unde a luat contact cu soacra sa și cu alte persoane. El a plecat de pe Aeroportul Craiova pe 22 februarie, înapoi în Italia.
Între timp, în România a fost confirmat al patrulea caz de coronavirus. Este vorba despre un bărbat de 47 ani din Timişoara. Acesta a intrat în contact cu o femeie de 38 de ani, tot din Timiş, şi ea diagnosticată cu coronavirus. Şi în Cluj, o persoană care are virusul chinezesc este internată în spital.
Bărbatul din Gorj, care avusese contact cu italianul şi pentru care testul ieşise pozitiv la coronavirus, pentru ca alte teste făcute la câteva zile să iasă negative, urma a fi externat marţi din Spitalul Matei Balş din capitală. 

Politica