Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Au început plantările de primăvară în Râmnicu Vâlcea

Publicat

pe

Aproape 50 de arbori de magnolie au început să fie plantaţi de către Pieţe Prest în mai multe zone din Râmnicu Vâlcea de la finele săptămânii trecute. Acțiunea se desfășoară în cadrul campaniei de primăvară.

„Măsura este parte dintr-un program mai amplu care vizează, la jumătatea acestei luni, sădirea a peste 200 de copaci (tei, castani, arţari etc.), într-o acţiune în care vor fi implicaţi şi mai multe zeci de voluntari. În ultima perioadă, Pieţe Prest a derulat o acţiune de toaletare a arborilor, inclusiv, acolo unde s-a impus, efectuarea unor tăieri de regenerare (aşa cum sunt definite în studiile de specialitate), menite să formeze o coroană mai stabilă şi compactă, care, în condiţii meteorologice extreme, tot mai frecvente în ultima perioadă, să nu conducă la distrugeri provocate de ruperea unor crengi sau dezrădăcinarea unor copaci”, se arată într-un comunicat al Primăriei Râmnicu Vâlcea.

Astfel de tăieri de regenerare, care se fac în perioada de repaus vegetativ la fiecare 5-7 ani, au fost realizate şi în anii trecuţi în Râmnicu Vâlcea. Potivit reprezentanților primăriei, arborii vizaţi au în prezent un debut ferm al viitoarelor coroane.

© 2022. Toate drepturile rezervate.