joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

S.U.A., Thailanda și Australia raportează primele decese cauzate de coronavirus

Autoritățile din Statele Unite ale Americii, Thailanda și Australia au raportat oficial primele persoane moarte din cauza COVID-19. De asemenea, doi doctori chinezi au decedat după ce au fost expuși virusului, relatează The Guardian.

În Australia, primul caz de deces este cel al unui bărbat de 78 de ani, care fusese pe vasul de croazieră Diamond Princess. Soția lui a fost, de asemenea, depistată cu virusul. În Thailanda, primul deces a survenit în cazul unui bărbat de 35 de ani, care lucra în vânzări.

Oficialii din S.U.A. au declarat primul deces, sâmbătă, un bărbat de 50 de ani din Washington, care fusese testat joi. În acest caz nu se știe cum a luat virusul, pentru că bărbatul nu ar fi călătorit în ultima perioadă în zone de risc și nici nu a avut contact cu persoanele depistate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Între timp, duminică, autoritățile din China au confirmat 573 de cazuri noi de îmbolnăvire și 35 de persoane decedate din cauza virusului, în ultima săptămână. Printre decedați au fost și doi doctori, cu vârsta de 32 și 55 de ani. În cazul celui de 32 de ani, oficialii chinezi susțin că moartea a fost cauzată de prea multă muncă. Medicul a lucrat 33 de zile la rând, într-o zonă de risc.

În prezent sunt estimate peste 87.000 de cazuri de infecție cu noul coronavirus, acestea se regăsesc în 59 de țări. În weekend, Armenia, Qatar, Ecuador, Luxembourg și Irlanda au anunțat primele cazuri de infectare cu COVID-19.

Politica