vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Celebrul Gherghe, candidat PNL la primăria Orșova?!

O persoană din conducerea PNL Mehedinți a confirmat că fostul primar al municipiului Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe, este prima opțiune a partidului pentru a candida la funcția de primar al municipiului Orșova și nicidecum la primăria Severinului.
„În mare parte, am stabilit candidații pentru primăriile din județ. Au mai rămas doar câteva comune, în care nu am fixat candidații și unde trebuie să mai efectuăm sondaje. Sunt candidați cu șanse vizibil egale și atunci trebuie departajați. La Orșova, există varianta ca domnul Constantin Gherghe să fie candidatul Partidului Național Liberal pentru primărie. Pleacă cu prima șansă, iar noi, liberalii, suntem încrezători că va câștiga primăria. O candidatură a domnului Gherghe la Primăria Severinului este exclusă. Pentru Consiliul Județean, există posibilitatea ca domnul Virgil Popescu să fie candidatul. Am avut această discuție, decizia trebuie luată în forurile statutare ale Partidului Național Liberal”, a declarat secretarul general al PNL Mehedinți, Dumitru Mărculescu.
Fostul primar al Severinului, Constantin Gherghe, s-a înscris în PNL Mehedinți la începutul lunii octombrie 2019 când a declarat că îl susține pe Klaus Iohannis pentru un nou mandat la Cotroceni. La data respectivă, Constantin Gherghe a mai declarat: „Mă bucur că mă întorc în sediul PNL pentru că de aici s-au pornit lucruri frumoase pentru comunitatea noastră”, dar s-a ferit să vorbească despre o posibilă candidatură la o primărie.
Deocamdată rămâne de văzut dacă Constantin Gherghe coboară ștacheta și se mulțumește cu o candidatură la primăria Orșova, în condițiile în care obiectivele sale politice sunt un mandat de parlamentar sau unul de primar la  primăria Drobeta Turnu Severin. Liberalii vor să meargă pe mâna lui Daniel Cîrjan la primăria Drobeta Turnu Severin dar acesta este mult sub cota de încredere și notorietate a actualului primar PSD Marius Screciu dar și a fostului primar Constantin Gherghe.

Politica