sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Amenzi de aproape 200.000 de lei, date de Garda de Mediu în Dolj

Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu a făcut controale la companiile și localitățile din Dolj, pe tot parcursul anul 2019, controale în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 193.900 de lei.


Gheorghe Călinoiu, comisar șef al Gărzii Naționale de Mediu, afirmă că în ceea ce privește gestionarea deșeurilor la nivelul orașelor și localităților din județul Dolj, există implementat un sistem de colectare selectivă a deșeurilor rezultate de la populație, prin proiectul Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Dolj, dar adevărata problemă, încă prezentă, este păstrarea curățeniei.
Au fost aplicate 35 de amenzi în cuantum de 10.900 lei și 7 avertismente pentru nerespectarea legii cu privire la salubrizarea localităților, a cursurilor de apă și a obligațiilor privind fondul pentru mediu.
În luna iulie s-au efectuat inspecții la 17 companii care desfășoară sau au desfășurat activități de extracție agregate minerale în Dolj. În timpul inspecțiilor a fost identificat un operator care își desfășura activitatea fără a avea un act de reglementare în ceea ce privește mediul. Acesta a fost sancționat cu amendă de 40 mii lei.
Inspecții au fost realizate și la companiile care colectează și dezmembrează vehicule scoase din uz, aici au fost aplicate 2 amenzi în valoare de 13 mii lei.
Cea mai mare amendă a primit-o SE CRAIOVA II , care a fost sancționată cu 100.000 lei pentru depășirea valorilor limită de emisie pentru indicatorul pulberi.
După verificări ce au vizat respectarea legislaţiei privind depozitarea deşeurilor, cele trei depozite din Filiași, Segarcea și Calafat au primit notele finale de închidere.
Compania de Apă Oltenia, care administrează stațiile de epurare ale comunelor doljene și orașelor Craiova, Filiași, Calafat, a fost, de asemenea, amendată cu 30.000 de lei,  pentru deversarea apelor neepurate corespunzător în apa de suprafață.

Politica