vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Probleme mari în apărarea olteană înaintea duelului cu Mediaș!

uplul Papy-Bon are mari bătăi de cap în privința alinierii unei linii de apărare pentru meciul de pe 1 martie.

În partida cu CFR Cluj, ultima din campionatul clasic, Craiova nu a pierdut doar punctele, ci și trei jucători. Papură aproape că a rămas fără apărători pentru primul duel din play-off, contra celor de la Gaz Metan Mediaș, ce va avea loc duminică, de la ora 19:15, pe stadionul Ion Oblemenco.

Uros Cosic și Ivan Martic, jucători ce se aflau la limita galbenelor, au fost avertizați contra ardelenilor, și, potrivit regulamentului, își vor ispăși etapa de suspendare în meciul cu Mediaș. Totodată, Mihai Bălașa a părăsit terenul accidentat. Jucătorul venit de la FCSB se accidentase la un antrenament la începutul săptămânii trecute, a fost recuperat rapid, însă, din câte se pare durerile musculare au reapărut și se adaugă lui Stephane Acka în infirmieria clubului. Totodată, Gardoș nu poate fi o soluție pentru meciul cu trupa lui Edi Iordănescu, fiind mult în urmă cu pregătirea fizică.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tiago Ferreira, punct fix în centrul apărării!

În aceste condiții, Corneliu Papură are o singură certitudine în privința fundașilor centrali, pe portughezul Tiago Ferreira, cel care a stat mai mult pe tușă în această stagiune datorită gafelor repetate. Singurul fundaș central valid din lot ar mai fi nou-venitul Claude Dielna, 32 de ani. Francezul nu a mai jucat un meci oficial de 5 luni, când a fost titular în duelul dintre Portland Timbers – Sporting Kansas City, din MLS.

Improvizează Papură?

În cazul în care staff-ul tehnic nu-și asumă debutul lui Dielna, ar putea alinia o linie de fund improvizată, fie cu Bancu, fie cu Mățel pe poziții de fundași centrali, sau, de ce nu coborârea lui Mateiu. Victor Pițurcă a găsit în turul campionatului, cu Dinamo, o variantă de avarie, folosindu-l pe Martic fundaș central și aceasta a dat roade. Astfel, cele trei variante ale liniei de apărare, dacă Dielna nu va fi aruncat în luptă, ar arăta astfel: Vlădoiu, Mățel, Ferreira, Bancu; Vlădoiu, Ferreira, Bancu, Vătăjelu sau Vlădoiu, Mateiu, Ferreira, Bancu.

Politica