vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Profesorii din Corabia, izolați la domiciliu, și-au trimis copiii la școală

După ce s-au întors dintr-o excursie în Veneția, 15 persoane din Olt, în mare parte cadre didactice, au fost izolate la domiciliu, dar și-au trimis copiii la școală.

Andrei Iordache, directorului DSP Olt, a declarat că 15 persoane, care s-au întors din Italia luni, sunt izolate la domiciliu. Potrivit Adevărul, printre aceste persoane se regăsesc profesorii de la două şcoli din Corabia şi alţi doi profesori din două localităţi vecine. Aceștia au participat la o acţiune organizată în Veneția de fostul inspector şcolar general-adjunct din cadrul IŞJ Olt, Florica Grecu.

Cadrele didactice nu s-au prezentat, marţi, la ore, dar copiii unuia dintre ei a fost trimis la școală, motiv pentru care părinţii celorlalţi copii din Colegiul Naţional „A.I. Cuza” s-au revoltat, arătându-și nemulțumirea față de situaţie. Informația vine din partea unui profesor al şcolii, care a dorit să-și păstreze anonimatul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cei care ar fi informat conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean de întoarcerea profesorilor dintr-o zonă de risc din Italia, ar fi fost colegii lor, după ce au văzut postările de pe Facebook.

Profesorul Florica Grecu susține că e vorba de o neînțelegere: „Noi am dat dovadă de spirit civic şi am rămas acasă. Pur şi simplu nu ni s-a luat nicio declaraţie, am citit hârtia care era în aeroport şi ne-am adresat medicului de familie. N-am vrut nicio clipă să ne ducem la şcoală. (…) În aeroport ne-au spus că doar dacă prezentăm simptome (n.r. – se impugn măsuri de carantină), şi noi asta facem, rămânem la domiciliu, pe stradă noi nu mai ieşim, aceste 14 zile, şi aşteptăm din punct de vedere tehnic să vedem ce facem, intrăm în concediu medical, sau…“.

Directorului Direcţiei de Sănătate Publică, Andrei Iordache, a declarat că va veni cu mai multe informații pe această temă.

Politica