joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Persoanele care vin din zonele de risc din Italia şi China, îndrumate să sune singure la DSP

Autorităţile le cer cetăţenilor să evalueze singuri dacă se încadrează în definiţia de caz suspect şi să se înregistreze la DSP, dacă nu au fost luaţi în evidenţă la intrarea în ţară.

Nimeni nu explică ce înseamnă „Caz suspect“, potrivit adevarul.ro

Luni, 24 februarie 2020, prefectura Olt a dat publicătăţii un comunicat în care menţionează că „orice persoana care consideră că se încadrează în definiţa de caz suspect trebuie să solicite înregistrarea la Direcţia de Sănătate Publică Olt – Departamentul de Sănătate Publică (tel: 0372394714)“.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nu se explică, în schimb, ce înseamnă caz suspect, în afara situaţiei în care aceştia vin din localităţile din Italia aflate în carantină. În cazul lor se va impune carantina automat, că au sau nu simptpomatologie specifică.

Iată care sunt localităţile din Italia în care s-a impus carantina, prin urmare sunt considerate zone de risc: Vo’ Euganeo, Codogna, Castiglione d’Adda, Casalpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo, San Fiorano.

Niciun cetăţean din zonele de risc nu ar fi ajuns în judeţul Olt în ultimele zile, spun autorităţile, care au comunicat în schimb că sunt pregătite două spaţii pentru situaţiile în care s-ar impune carantina. S-a luat decizia ca adresele să nu fie făcute publice.

„Pentru persoanele asimptomatice care sosesc din localităţile aflate în carantină va fi instituită o perioadă de carantină de 14 zile în România, în spaţiile special amenjate. Direcţia de Sănătate Publică Olt, cu prijinul autorităţilor adminstraţiei publice locale, a identificat şi comunicat către Ministerul Sănătăţii două spaţii destinate  carantinării persoanelor care se întorc din zone afectate cu noul coronavirus (2019nCoV)“, a mai transmis Prefectura Olt.

Politica