vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Italianul cu coronavirus a fost in Craiova

Update/ Miercuri, 26.02.2020-ora 22.30- Primul caz de coronavirus în România. Este vorba despre una dintre persoanele din judeţul Gorj care au intrat în contact cu italianul de 71 ani. Este un bărbat care nu avea simptome şi era izolat la domiciliu. Va fi internat la „Matei Balş”. 7 membri ai familiei acestuia, în izolare la domiciliu, sub pază. Primele teste în cazul lor sunt negative. 14 zile nu au voie să iasă din casă. După 14 zile vor fi din nou testate.

Miercuri, 26.02.2020-ora 18.30- Un alt italian, de 51 ani, care a călătorit împreună cu cel care a fost în Craiova şi Gorj a fost confirmat cu coronavirus. Bărbatul nu este internat în spital, ci este în carantină acasă, după cum anunţă presa din Italia.

Miercuri, 26.02.2020-ora 14.30- Rezultat negativ în cazul a 13 persoane din Gorj care au intrat în contact direct cu italianul care are coronavirus. Cu toate acestea, cei 13 vor intra în carantină.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sunt în lucru teste pentru alte 19 persoane, dar care nu au avut contact direct cu italianul. Declaraţiile au fost făcute de Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

––––––

Miercuri, 26.02.2020-ora 10- Cei doi angajaţi ai firmei de închirieri auto care au intrat în contact cu italianul care are coronavirus a fost plasaţi în carantină.

„Cei doi salariaţi de la firma de închirieri auto sunt în carantină. Deja li s-au prelevat probe. Deja au fost contactate cele 7 stewardese, vor fi preluate de echipaj SMURD, duse la locul de recoltare probe şi vor intra direct în carantină. La ora actuală avem în carantină şase persoane – cei trei de la Sadova, cei doi salariaţi de la firma de închirieri auto şi o doamnă doctor din Rimini care voluntar a anunţat că a fost în proxima apropiere a cetăţeanului italian în avionul cu care a venit în data de 18. Izolaţi la domiciliu avem 189 de persoane”, a declarat prefectul de Dolj, Narcis Purcărescu.

În Gorj, 32 de persoane au fost izolate la domiciliu, iar medicii au prelevat probe de la 13 dintre acestea pe care le-au trimis la Bucureşti spre analiză. Probe vor fi recoltate şi de la celelalte persoane aflate în izolare la domiciliu. Potrivit autorităţilor, până acum nici o persoană care a intrat în contact cu cetăţeanul italian nu prezintă simptome de boală.

––––

Marti, 25. 02- Ora 22.30 – 22 de persoane care au calatorit in avion cu italianul care are coronavirusul la venire in Craiova si alte 22 la plecare ar urma sa fie verificate, dupa ce autoritatile vor reusi sa il identifice. Pe de alta parte, reprezentantii unei firme de inchirieri auto sunt si ei in atentia autoritatilor. Acestea sunt informatii oferite de prefectul judetului Dolj.

„Am constituit o celulă de criză. Până în momentul de faţă am reuşit să identificăm maşina care a fost închiriată de cetăţeanul italian, am reuşit să identificăm persoanele care au stat în preajma cetăţeanului italian în avion când a venit şi când a plecat. Am identificat traseul mai simplist pentru că el poate să ştie ce a făcut în cele patru zile. Din data de 18, la ora 23.45, a aterizat avionul, a preluat maşina închiriată şi a plecat direct la socrii acasă, în judeţul Gorj. S-a întors în data de 22, a predat maşina reprezentantului firmei de la care a închiriat-o, s-a urcat în avion şi a plecat în Italia. În momentul de faţă noi facem demersuri către compania aviatică pentru identificarea, pentru CNP-urile celor care au stat în preajma cetăţeanului italian. Este vorba despre 22 pasageri la dus, 22 întors. Cei 44 plus cele 7 stewardese urmează să fie contactaţi de Direcţia de Sănătate Publică Dolj şi să li se facă analizele”, a declarat prefectul de Dolj, Narcis Purcărescu.

De la firma de închirieri auto doi angajaţi au luat contact cu italianul. Acum se verifică înregistrările video de la aeroport pentru a se vedea daca a mai intrat în contact şi cu alte persoane.

În judeţul Gorj, italianul s-ar fi plimbat în mai multe localităţi, ba chiar ar fi fost să plătească taxe şi impozite.

____

Ministerul de Interne informează că italianul depistat pozitiv cu virusul COVID-19 a aterizat pe aeroportul din Craiova în data de 18 februarie. În perioada în care acesta a fost în România, a locuit în județul Gorj unde a luat contact cu soacra sa și cu alte persoane. A fost declanşată o anchetă epidemiologică pentru a fi identificate toate persoanele cu care italianul a intrat în contact. Potrivit presei gorjene, soţia bărbatului are 42 ani şi e din Peşteana-Jiu, iar autorităţile sunt acum la faţa locului.

Italianul internat la Rimini cu coronavirs a fost in perioada 18 – 22 februarie in Craiova. El si-a vizitat soacra. Bărbatul este insurat cu o gorjeancă. Deocamdata nu se ştie cine sunt craioveanii pe care i-a vizitat.

„Bărbatul are cetățenie italiană și, potrivit informațiilor disponibile la acest moment, a fost în România, în Craiova, în perioada 18-22 februarie. În această perioadă bărbatul a vizitat rudele soției sale, cetățean român, și a avut mai multe întâlniri de afaceri. Autoritățile române au activat protocoalele necesare în acest tip de situație, urmând a fi declanșată o anchetă epidemiologică și dispuse măsurile de carantină sau izolare, după caz „, transmit autorităţile centrale.

Managerul Institului Matei Balş, Adrian Sterinu Cercel, spune că nu ar fi motive serioase de îngrijoare, deoarece boala sa a debutat la 48 de ore după ce s-a intors in Italia. Barbatul se afla in perioada de incubatie cat a fost in Craiova.

Reamintim că este vorba despre un bărbat în vârstă de 71 de ani, cu domiciliul în Cattolica. Pacientul este internat în secția de boli infecțioase a spitalului din Rimini, iar starea sa de sănătate nu îi pune viața în pericol, scrie g4media.ro

Bărbatul s-a întors în Italia dintr-o călătorie în România weekendul trecut. În urma unor simptome asociate gripei, el a mers luni la camera de gardă a spitalului din Cattolica, iar de acolo a fost transportat la Rimini, unde s-a confirmat infectarea cu coronavirus.

Revenim

Politica