sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primul film caritabil din România, în regia lui Matei Dima

Industria cinematografică din România are parte de o nouă premieră.  „Copacul dorințelor” va fi primul lungmetraj caritabil din țară și va avea la bază realitatea dură a copiilor care sunt diagnosticați cu o boală incurabilă.

Regizorul lungmetrajului, Matei Dima (BRomania), un cunoscut creator de conținut și regizor român, se implică în proiect pro bono, iar toate încasările vor fi transferate către fundația „HOSPICE Casa Speranței”, pentru îngrijirea copiilor cu boli incurabile. Scenariul pornește de la poveștile adevărate ale mai multor copii, pacienți ai fundației.

Matei Dima afirmă că s-a simțit onorat când i-a fost făcută propunerea de a regiza „Copacul Dorințelor”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Copiii de la Hospice m-au învățat că problemele mele nu sunt probleme adevărate, iar dacă ei aveau puterea să râdă, vreau să iau acea putere și să o dau mai departe tuturor. În momentul în care am fost abordat cu scenariul „Copacul Dorințelor” m-am simțit onorat și, cumva, entuziasmat. Va fi un film greu, cu multe provocări, dar care sper să schimbe niște mentalități, niște vieți și, mai ales, să strângă cât mai multe fonduri pentru acești copii. Îmi place să fac oamenii să râdă, însă, de data asta, sper să stârnesc și alte sentimente”, spune Matei.

„Este pentru prima dată când profesioniști din lumea filmului se unesc pentru a genera o campanie unică de strângere de fonduri, care se va traduce în sprijin și îngrijire paliativă gratuită pentru pacienții HOSPICE Casa Speranței. Pe lângă componenta de fundraising, misiunea acestui film este de a transmite un mesaj puternic către publicul din România (…) : „Preţuim fiecare clipă de viaţă””, a afirmat Mirela Nemțanu, director executiv HOSPICE Casa Speranței.

Politica