Croaţia şi Austria au confirmat primele cazuri de infectare cu Covid-19

Croaţia şi Austria au confirmat primele cazuri de infectare cu Covid-19

Croaţia şi Austria au confirmat marţi primele cazuri de infectare cu Covid-19. În cazul Croaţiei, este vorba despre o persoană tânără, care prezintă simptome uşoare. Austria a raportat două cazuri în regiunea Tirol.

Premierul croat Andrej Plenkovici a anunţat primul caz de infectare cu Covid-19 la un pacient care este spitalizat în capitala ţării, scrie adevarul.ro

„Pacientul se află în Zagreb într-o clinică pentru boli infecţioase. Este vorba despre o persoană tânără, iar el prezintă simptome uşoare. Este izolat, iar starea lui este una bună momentan“, a spus Plenkovici într-o conferinţă de presă.

Ministrul croat al Sănătăţii, Vili Beros, a spus că pacientul a stat în Milano din 19 februarie până în 21 februarie.

Austria a confirmat, tot marţi, primele două cazuri – în regiunea Tirol. Până pe 25 februarie, au fost înregistrate 2.698 de decese şi peste 80.000 de cazuri de infectare.

Gripa provocată de noul coronavirus este foarte contagioasă, însă rata mortalităţii este de 0,7%, în afara oraşului Wuhan (epicentrul epidemiei), şi de 2-4% în Wuhan. Covid-19 s-a răspândit, în aproximativ două luni, în 35 de ţări. Cele mai afectate ţări din Europa sunt Italia şi Franţa.