joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

2.500 de paturi, pregătite pentru bolnavii de coronavirus

Ministrul interimar al sănătăţii, Victor Costache, a anunţat, luni seară, într-o conferinţă de presă, că în România sunt pregătite în jur de 2.500 de paturi pentru eventualii bolnavi de coronavirus, iar dintre acestea 95 sunt la terapie intensivă, știut fiind faptul că boala poate da dificultăți respiratorii severe.

De asemenea, în țară sunt pregătite peste 4.000 de locuri pentru carantină, scrie digi24.ro

„Avem la dispoziţie undeva în jur de 4.000 de locuri de carantină la nivel naţional – o cifră confortabilă având în vedere situaţia în care ne aflăm. Locurile de spitalizare sunt în jur de 2.500 de paturi în toate secţiile şi spitalele de boli infecţioase din România, iar din acestea, 95 sunt paturi de terapie intensivă”, a spus Victor Costache.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La rândul său, ministrul afacerilor interne, Marcel Vela, a precizat că sunt „4.172 de locuri în 125 de locaţii, aflate în 121 de localităţi din 40 de judeţe”.

În acest moment, în jur de 1.000 de persoane ar trebui să se afle în regim de autoizolare la domiciliu.

În ceea ce privește carantina, la București au fost două persoane care au venit de la Wuhan și care deja au ieșit din carantină, acum mai sunt în carantină cele șase persoane care au fost la bordul navei de croazieră Diamond Princess și a căror stare este bună, mai sunt în județul Dolj opt persoane care au venit din Lodi, Italia, localitate aflată în regim de izolare, iar în Galați au fost preluate duminică seara trei persoane pentru carantină.

Politica