Încă o persoană a murit în Italia din cauza coronavirusului

Încă o persoană a murit în Italia din cauza coronavirusului

Cinci oameni au murit în Italia, după ce s-au infectat cu coronavirus, au anunțat autoritățile din peninsulă. De asemenea, sunt 219 cazuri confirmate de infectare cu COVID-19, scrie digi24.ru

Autoritățile nu au dat, încă, informații cu privire la cel de-al cincilea deces provocat de coronavirus. Angelo Borrelli, șeful agenției de protecție civilă, a anunțat însă că sunt confirmate 219 cazuri de coronavirus.

Dintre aceste cazuri, cinci sunt decedate și o persoană s-a vindecat.

De asemenea, 91 dintre persoanele infectate se află în carantină la domiciliul lor.

Cea mai afectată regiune este Lombardia – unde s-au înregistrat 167 de cazuri, dintre care patru decese.

Autoritățile austriece vor avea o ședință în cursul zilei, în care vor decide dacă se impune controale la granița cu Italia.

Epidemia de COVID-19 s-a extins în 5 regiuni din nordul țării. 149 de persoane sunt internate, după ce s-au infectat cu noul coronavirus. În total numărul celor infectați cu Covid-19, în această țară, s-a extins la peste 200.

Italia a devenit, astfel, cel mai mare focar din Europa. Autoritățile italiene încearcă să limiteze răspândirea bolii. 11 orașe sunt în carantină, catedrala din Milano a fost închisă și carnavalul de la Veneția s-a încheiat mai devreme.

1,8 milioane de italieni și-au anulat vacanțele în lunile următoare.

Cele mai afectate zone sunt Lombardia și Veneto. Nu este o epidemie națională, nu sunt cazuri extinse la nivel național. Tocmai pentru a preveni acest lucru, autoritățile se grăbesc să ia măsuri. Încă de vineri seară au fost impuse restricții. Au fost închise școli, restaurante, baruri, birouri publice, nici trenurile nu mai opresc în localitățile restricționate.

Românii care se întorc din Italia din zonele afectate de coronavirus vor sta 14 zile în carantină