marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Elevii și pensionarii din Târgu Jiu vor primi gratuitate pe mijlocele de transport în comun

Consilierii locali au solicitat primarului din Târgu Jiu ca școlarii din oraș și pensionarii cu pensii până în 1.265 de lei să circule gratuit pe mijloacele de transport public în comun. Viceprimarul Aurel Popescu susține că măsura va fi aplicată începând cu 1 martie.
„Am făcut acest proiect de hotărâre împreună cu alți doi colegi, consilieri. Vorbim de transport gratuit pentru elevi și pensionari și am rugat colegii să înțeleagă necesitatea și aprobarea acestui proiect de hotărâre. Au fost prinse în buget sumele necesare, și, cu siguranță, începând cu 1 martie măsura se va aplica”, a spus Aurel Popescu.
Se pare că elevii vor avea gratuitate două deplasări pe zi, pe timpul școlii și pensionarii vor avea un anumit număr de călători gratuite.
„Valoarea pensiei până la care este obținută gratuitatea este de 1.265 lei, la cei cu vârstă până la 70 de ani, cei peste 70 de ani au fără probleme această oportunitate. Cei în cauză vor obține aceste gratuități pe baza unei cereri depuse ori la școală de către elevi ori la Transloc, de către pensionari”, a completat viceprimarul.

Politica