joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dezastru în spitalele mehedinţene

Carne păstrată în condiţii improprii, gătită în vase ruginite şi servită la masă pacienţilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin, margarină pentru copiii internaţi la spitalul din Orşova, dar unt pentru doctori. Asta au găsit inspectorii de la Protecţia Consumatorilor Mehedinţi în urma unor controale făcute la spitalele din judeţ.

La SJU Drobeta, inspectorii OPC au constatat că, în cantină, angajaţii foloseau ca materie primă pentru pregătirea hranei pacienţilor carne de pasăre prezentând fracturi deschise, cu echimoze pe suprafeţe extinse, carne de porc porţionată, păstrată în stare de refrigerare în vase ce prezentau o cantitate mare de lichid rezultat din dezgheţarea produselor, fără etichete cu elemente de etichetare-caracterizare, fără indicarea datei modificării stării termice care prezenta aspect şi miros nespecifice. În bucătărie s-au găsit vase ruginite şi vase care nu erau bine curăţate, iar mâncarea era servită bolnavilor mai mult rece.


La Spitalul Municipal Orşova s-a constatat că micuţii internaţi la pediatrie, la masa de dimineaţă primeau margarină, aliment nerecomandat preşcolarilor şi şcolarilor, conform reglementărilor legale. Medicii în schimb primeau unt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nereguli au fost găsite şi la Spitalul General Căi Ferate Drobeta Turnu Severin: neindicarea în liste a meniului în mod diferenţiat, printr-un set de caracteristici grafice diferite clar de restul ingredientelor a substanţelor ce pot cauza alergii sau intoleranţe. Şi în magazinele care funcţionează în curtea spitalului s-au găsit alimente care nu erau păstrate corespunzător şi fără etichete, ori chiar produse expirate.

Şi Direcţia de Sănătate Publică Mehedinţi a făcut, luna trecută, un control la spitalele din judeţ, în cadrul unei acţiuni tematice dispuse de Ministerul Sănătăţii,

Între altele, în Ambulatoriul de specialitate şi secţile Spitalului Judeţean de Urgenţe din Drobeta Turnu Severin, DSP a constatat că nu au fost efectuate operaţii de reparaţii şi igienizare în cabinete, în sala de aşteptare şi pe coridorul principal, la cabinetul de ortopedie nu s-a amenajat sala de gips, nu s-au efectuat operaţiile de reparaţii și igienizare. Mobilierul deteriorat şi nelavabil din cabinetele medicale nu a fost înlocuit, iar la cabinetul cardiologie bateria pentru apă caldă este defectă. Nu există boilere electrice  pentru furnizarea apei calde la cabinetele din ambulatoriu, cu excepţia cabinetului ORL, unde există un aparat instant şi multe alte nereguli.

Prefectul Cristinel Pavel spune că spitalele trebuie monitorizate în continuare: ”După scandalul de anul trecut când Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu-Severin a fost închisă după ce patru pacienţi au decedat fiind depistaţi cu infecţii nosocomiale, eu cred că această unitate medicală ar fi trebuit monitorizată 24 de ore din 24 de autoritățile statului. Din acest motiv, dar și pentru că am primit numeroase sesizări și reclamații din partea cetățenilor am dispus un control la spitalul județean și la celelalte unități medicale din județ pentru a vedea clar situația în care se prezintă, dacă se respectă normele igienico-sanitare, un aspect foarte important pentru pacienții care se internează aici. Vreau să vă spun că nu voi tolera nicio clipă ca în acest spital să nu se respecte condițiile igienico-sanitare, iar controalele vor continua până când deficiențele constatate vor fi remediate”.

Politica