sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova, favorită în derby-ul campionatului!

Universitatea Craiova pornește cu prima șansă în marele meci de pe Oblemenco.

Trupa lui Corneliu Papură are toate atuurile să câștige partida cu liderul la zi din Liga 1, meci programat în ultima rundă din sezonul regulat, duminică, de la ora 20:00, în Bănie.

Forma sportivă

Policlinica Buna Vestire Craiova

Universitatea Craiova a pornit ca din tun anul 2020. Trei victorii din tot atâtea posibile, 10 goluri marcate, adică o medie de peste 3 reușite pe meci. De cealaltă parte, ardelenii nu au încasat gol de la reluarea campionatului, dar au marcat unul singur, stângând doar 5 puncte.

Meciurile directe

În ultimele patru confruntări directe de acasă, Craiova este imbatabilă: are două victorii și două remize albe. Golaveraj: 4-1. Ce-i drept, dintre marcatorii din ultimele dueluri, doar Koljic mai face parte din lotul alb-albastru. Ceilalți goleadori ai oltenilor contra ardelenilor pe Oblemenco: Mitriță, Băluță și Cristea.

Efectul Europa League

Joi seară, CFR Cluj a disputat în Gruia prima manșă din optimile de finală ale Europa League. E firesc ca în meciul de pe Oblemenco, Dan Petrescu să schimbe liniile și să nu folosească formula standard, așa cum s-a întâmplat de fiecare dată după meciurile europene, în actuala stagiune.

Suporterii

Interesul pentru derby-ul din Bănie este unul imens. Suporterii alb-albaștri au luat cu asalt casele de bilete, astfel încât stadionul a fost aproape sold-aut cu trei zile înainte de meci. Presiunea tribunelor se poate răsfrânge în teren asupra adversarului, conducătorii clubului oltean declarând în repetate rânduri că echipa e imbatabilă cu fanii alături.

Așadar, Craiova are toate avantajele pentru a obține o victorie mare duminică pe Oblemenco. Dar nu foarte mare, pentru că ar fi în detrimentul alb-albaștrilor. Întrucât unul dintre obiectivele oltenilor în derby este să nu depășească CFR Cluj în clasamentul final din Liga 1, astfel încât meciul din play-off din ultima etapă (a zecea) să se dispute în Bănie, posibil cu titlul pe masă. Pentru atingerea acestui deziderat este necesar un succes la maxim două goluri diferență în acest weekend.

Politica