vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bani pentru sănătate şi în 2020

Consiliul Judeţean Dolj alocă, şi în acest an, bani pentru sănătate. În Programul de investiții, pe 2020, a inclus proiecte de infrastructură pentru: Unitatea de Primiri Urgențe, Clinica de Cardiologie, Clinica de Oncologie și Dermatologie, dar și incinta Spitalului Județean de Urgență Dolj.


Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, susține că unele proiecte pe sănătate sunt aproape de finalizare. Proiectul pentru modernizarea și extinderea Unității de Primiri Urgențe are valoare totală de peste 5 milioane de euro, iar Programul de investiții prevede alocarea a 2.838.000 de lei. Proiectul include extinderea UPU de la 800 la 3.600 de metri și construirea unui depozit de gaze medicale.
„Suntem implicați în partea asta de modernizare și extindere a Unității de Primiri Urgențe și anul acesta suntem gata cu ea (…). Avem 5 milioane de euro alocați în această investiție (…) o parte din spații am putut să dăm să fie folosite, dar vom avea dotări nemaipomenite”, a declarat Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean.


În cazul Clinicii de Cardiologie s-au alocat în total 5.866.000 de lei către SCJU Craiova, pentru achiziţia de echipamente medicale şi mobilier şi alte aproape 900 mii lei pentru dotarea cu alte sisteme şi instalaţii. Investițiile în Clinica de Cardiologie sunt o prioritate, susține Ion Prioteasa, bolile cardiovasculare fiind principala cauză a decesului în județul Dolj.
În ceea ce privește problema creată de Clinica de Cardiologie la sistemul de încălzire din spital, Prioteasa spune că s-au luat măsuri, prin cumpărarea a două schimbătoare de căldură și finanțarea construirii unei centrale termice independente.
„Am luat niște măsuri, una dintre măsuri a fost să îi rugăm pe colegii din primărie să ne dea niște oameni de la termoficare și ne-au dat o echipă cu care ne-am dus la spital și au văzut schimbătoarele de căldură care erau de 60 de ani (…) și am mai cumpărat încă două schimbătoare de căldură (…), am pus bani pentru construcția unei centrale termice independente…”, a declarat Ion Prioteasa.

Policlinica Buna Vestire Craiova


După Clinica de Cardiologie, cea de Oncologie și cea de Dermatologie sunt incluse într-un proiect finanțat cu 2,8 milioane de euro. Fostul Cămin pentru medici rezidenți este acum transformat și are o arie de oncologie și una de dermatologie. Pentru amenajarea incintei Spitalului Clinic Județean de Urgență se va face o investiție de 2,4 milioane de euro.
În prima ședință a Consiliului Județean pe anul 2020 s-a alocat pentru sănătate, din excedentul anului 2019, suma de 9.872 mii lei pentru investiţii la spitale.


Bugetul total al județului Dolj, în acest an, este de 660.122.000 de lei.

Politica