vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

România a încheiat Europenele de lupte cu patru medalii

Reprezentanții României au cucerit patru medalii – una de aur, una de argint și două de bronz, la Campionatele Europene de lupte care au avut loc la Roma.
Drumul spre podium al tricolorilor a fost deschis de Alin Alexuc-Ciurariu, la stilul greco-romane, în limitele categoriei 130 kg. După o finală de vis, sportivul botoșănean, în vârstă de 30 de ani, l-a învins pe georgianul Levan Arabuli cu 6-1 și și-a trecut în palmares cel mai bun rezultat al carierei. Ciuariu a reprezentat luptele greco-romane românești la ultimele două ediții ale Jocurilor Olimpice, iar la Rio de Janeiro, în 2016, a pierdut meciul pentru medalia de bronz.
Aproape de titlul european a fost și Albert Saritov, medaliat cu bronz la JO de la Rio 2016. În finala masculină din limitele categoriei 97 kg, Saritov a pierdut în fața rusului Abdulrashid Sadulaev, 29 de ani, campion olimpic la Rio 2016, la 86 kg, dublu campion mondial la 86 kg, și de două ori medaliat cu aur mondial la 97 kg.
Medaliile de bronz au fost obținute la lupte libere de Cătălina Axente, la categoria 72 kg, după ce s-a impus în fața italiancei Enrica Rinaldo, și de Nikolay Okhlopkov (61 kg), după ce l-a învins pe azerul Intigam Valizada.
Luptătorii români încă necalificați la JO de la Tokyo, din această vară, mai pot obține biletele olimpice la turneele programate la Budapesta în perioada 19-22 martie și la Sofia, 30 aprilie – 3 mai.
sursa: cosr.ro

Politica