vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pretind că vor să-ți dea pomană, dar te lasă fără bani

Doi bătrâni din Craiova au rămas fără agoniseală, după ce un bărbat şi o femeie le-au furat banii. Aceştia le-au intrat în casă sub pretextul că vor să le ofere pomană.

Bărbatul, împreună cu o femeie de 33 de ani, ar fi sustras suma de aproximativ 34.000 de lei din locuințele a 4 persoane din Craiova. Bărbatul, de 37 ani, din Mizil, Prahova, a fost reţinut pentru 24 de ore. Femeia, care i-ar fi fost complice, este în continuare căutată de polițiști.
„În cursul zilei de 17 februarie a.c., polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Craiova au reținut pentru 24 de ore un bărbat de 37 de ani, din Mizil, județul Prahova, acesta fiind bănuit de comiterea mai multor infracțiuni de furt calificat, prin metoda oferirii de pomană”, a transmis IPJ într-un comunicat de presă.
Persoanele păgubite au vârste cuprinse între 78 și 90 de ani și susțin că au fost abordați de cele două persoane în timp ce se aflau la locuințele lor, sub pretextul oferirii de pomană.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Dolj, furtul prin metoda „POMANA” se desfășoară astfel: „ … persoane, de multe ori de sex feminin, îmbrăcate în haine închise la culoare (de doliu), se prezintă la ușile vârstnicilor cu produse alimentare, pentru pomenirea unor rude decedate, iar în timp ce una dintre persoane vorbește cu proprietarul, cealaltă sub diverse pretexte (de exemplu: folosirea toaletei), scotocește prin casă.În alte situații, infractorii oferă cu titlu de „pomană” sume mici de bani, dar înmânează viitoarelor victime bancnote cu valoare mai mare și solicită rest. După ce gazda care primește „pomana” înmânează restul, infractorul solicită bancnote de o altă valoare decât a celor primite. În această situație, victima este nevoită să acceseze un alt loc de depozitare a banilor sau să meargă într-o altă încăpere pentru a da curs cerinței acestei persoane. În acest timp infractorii sustrag bani, bijuterii sau alte bunuri mici și de valoare care pot fi ascunse ușor în buzunare. În scurt timp aceștia încheie discuția cu proprietarii și se fac nevăzuți”.
Reprezentanții poliției sfătuiesc cetățenii să nu primească necunoscuți în casă și să țină banii și lucrurile de valoare în locuri puțin accesibile.

Politica