joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ANM. Cum va fi vremea până pe 1 martie

Temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei se vor înregistra în majoritatea regiunilor, însă ploile şi ninsorile la munte se întorc din această noapte. Conform prognozei meteorologilor pentru următoarele două săptămâni se vor înregistra intervale în care vremea se răci, dar şi zile deosebit de calde.

În perioada 17 februarie – 1 martie 2020, în Oltenia

În cea mai mare parte a intervalului de prognoză vremea se va menţine mai caldă decât în mod obişnuit în a doua jumătatea a lunii februarie. Vor fi totuşi variaţii de regim termic, astfel că în zilele cele mai calde (18 şi cu probabilitate mare între 23 şi 26 februarie) valorile maxime vor fi de 12…15 grade, iar cele minime de 2…5 grade, în medie. În restul intervalului sunt estimate, mediat regional, temperaturi diurne de 8…12 grade şi nocturne de -1…2 grade.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Exceptând perioada 19-20 februarie când va ploua pe spaţii mai extinse, local moderat cantitativ, în restul timpului regimul pluviometric se va menţine în general deficitar.

La munte

Intervalul va debuta cu valori termice mult mai ridicate decât cele climatologic specifice în a doua decadă a lunii februarie, cu maxime, în medie, de 4…9 grade şi minime de -4…0 grade. Începând cu data de 19 februarie, răcirea vremii va determina un regim de temperaturi apropiat de cel normal, cu valori negative chiar şi pe timpul zilei. Ulterior, după data de 23 februarie temperaturile vor creşte din nou şi vor depăşi mediile multianuale ale perioadei. În perioada 19-20 februarie, precipitaţiile, la început mixte, apoi predominant ninsori, se vor semnala pe arii mai extinse şi local vor fi moderate cantitativ. Şi în restul intervalului, vor fi zile în care probabilitatea pentru precipitaţii va fi relativ ridicată.



Politica