joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Accident feroviar în Olt. Traficul ar putea fi reluat pe un fir

UPDATE/ Miercuri, 19 februarie 2020 –

Anchetă penală în cazul trenului deraiat în judetul Olt. Procurorii fac verificări cu privire la neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu.

Cazul este anchetat de procurorii din Caracal, dar nu este vizata nici o persoană. Între altele, spun surse apropiate anchetei, procurorii verifică ipoteza potrivit căreia marfarul ar fi fost supraîncărcat şi din acest motiv ar fi deraiat. Totodată se fac cercetări cu privire la viteza cu care circula trenul, dar şi dacă angajaţii Autorităţii Feroviare au verificat starea tehnică a trenului.
Angajaţii CFR lucrează în continuare la faţa locului pentru a debloca una dintre cele două linii ferate.
Accidentul feroviar în care a fost implicat un marfar cu 37 de vagoane încărcate cu cereale s-a produs duminică noaptea. 9 dintre vagoane s-au răsturnat pe calea ferată, iar alte patru au deraiat. De atunci, călătorii sunt transbordaţi, cu mijloace auto, între staţiile Drăgăneşti Olt şi Caracal.

Policlinica Buna Vestire Craiova

An

–––––––––

UPDATE/ Reprezentanții Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA anunță că și în noaptea de marți spre miercuri se va lucra pentru redeschiderea circulației feroviare între stațiile Drăgănești Olt și Fărcașele.
„La această oră personalul Diviziei Linii desfășoară ultimele lucrări de reparații la linie și de înlocuire a traverselor și elementelor de prindere pe firul I, în zona podețului. Continuă de asemenea și operațiunile de ridicare și repunere pe șină a vagoanelor răsturnate, intervenții care au însă un grad ridicat de dificultate atât din punct de vedere al posibilităților de calare (fixare) a macaralei de 250 de tone, precum și a manevrelor necesare pentru ridicarea vagoanelor răsturnate în zona podețului și repunerea acestora, în condiții de siguranță, pe șină. Deoarece redeschiderea circulației este condiționată de finalizarea operațiunilor de scoatere din gabaritul firului I a vagoanelor răsturnate, intervențiile în zona deraierii trenului privat de marfă vor continua și în cursul acestei nopți. Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. asigură călătorii că echipele feroviare depun eforturi considerabile pentru a finaliza cât mai curând toate operațiuniule necesare eliberării firului I, și transmite scuze pentru disconfortul creat, cu precizarea că angajații feroviari lucrează și vor lucra non-stop pentru finalizarea lucrărilor necesare redeschiderii traficului în prima etapă pe un sens de circulație”, a precizat Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CFR.
Călătorii vor fi în continuare transbordați cu mijloace auto între stațiile Drăgănești Olt și Caracal și, de asemenea, la solicitarea operatorilor de transport feroviar de călători, anumite trenuri pot fi redirecționate pe ruta deviată București Nord – Titu – Ramificație Golești – Piatra Olt – Craiova (și retur).
„Recomandăm în continuare călătorilor ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre condițiile de circulație în această perioadă pe relația București – Craiova și retur la numărul de telefon 021/9521 (INFO CFR)”, a mai precizat Oana Brânzan.

––––––––––––––––––––––––––––––

Circulaţia feroviară între Drăgăneşti Olt şi Caracal, unde un marfar a deraiat duminică noaptea, ar putea fi reulată pe un fir în cursul acestei zilei. Se lucrează la ridicarea vagoanelor căzute şi repararea căii ferate. Între timp, se anunţă posibilii vinovaţi de producerea accidentului.

“Compania Natională de Căi Ferate CFR SA vă informează că intervențiile pentru redeschiderea traficului feroviar în județul Olt, pe un sens, sunt în plină desfășurare, în cursul nopții fiind ridicate și îndepărtate de pe firul I, trei vagoane din cele răsturnate.
La această oră se acționează cu macaraua de mare tonaj pentru ridicarea și repunerea pe șină a celui de-al patrulea vagon răsturnat pe firul I, se intervine pentru descărcarea cerealelor din vagoanele deraiate pe podeț și repunerea lor pe șină cu ajutorul vinciurilor, iar personalul Diviziei Linii desfășoară lucrări de reparații la linie și înlocuirea traverselor, în zona podețului”, a declarat Oana Brînzan, purtător de cuvânt al CFR Infrastructură.
Potrivit acesteia, circulația feroviară pe relația București Nord – Craiova (și retur) se desfășoară în continuare în condiții speciale, prin transbordarea călătorilor cu mijloace auto, între stațiile Drăgănești Olt și Caracal sau, la solicitarea operatorilor de transport feroviar de călători, pe ruta deviată București Nord – Titu – Ramificație Golești – Piatra Olt – Craiova (și retur).
Reprezentanul CFR a adăugat că pentru redeschiderea circulației feroviare pe un sens, lucrările de reparații se desfășoară într-o primă etapă pe firul I, iar în paralel cu reluarea circulației, personalul feroviar va continua intervențiile și reparațiile și pe firul II.

Linia de cale ferată a fost distrusă pe o porțiune de 100 m pe firul II, iar pe firul I, pe o lungime de 30 m.

Trenul de marfă aparţine unui operator privat, era încărcat cu cereale şi circula pe relaţia Craiova – Bucureşti Nord, pe magistrala 900. Duminică noaptea, între staţiile Fărcaşele şi Drăgăneşti-Olt, 13 dintre cele 37 de vagoane ale trenului au deraiat. Cinci vagoane s-au răsturnat şi pe celălalt fir de mers, astfel că traficul feroviar în zona a fost închis.

Vinovat de producerea accidentului feroviar pare să fie găsit operatorul privat. Președintele Uniunii Teritoriale a Sindicatului Mișcare Comercial, Regionala CFR Craiova, Cristi Cațilă, spune, pentru Medifax, că anchetatorii au descoperit că garnitura a sărit de pe șine pentru că ar fi avut o încărcătură prea mare „Prima ipoteză luată în calcul este supratonajul. A fost măsurată încărcătura din trei vagoane și asta s-a stabilit, dar se va face o expertiză. Acolo restricția era de 70 km/h”.

Accidentul este anchetat de o comisie mixtă Procuratură/Agenția de Investigare Feroviară Română (AGIFER).

“Înainte de efectuarea călătoriei, recomandăm publicului călător să solicite informaţii despre modificările înregistrate, în această perioadă, în traficul feroviar pe relația București – Craiova și retur la numărul de telefon 021/9521 (INFO CFR).
Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. transmite scuze călătorilor pentru disconfortul creat de acest eveniment şi îi asigură că toate intervenţiile desfăşurate la faţa locului au drept scop redeschiderea traficului feroviar în condiţii de siguranţă”, a mai declarat Oana Brînzan, purtătorul de cuvânt al CFR.

Politica