vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tren cu 37 de vagoane, deraiat în Olt

Blocaj pe calea ferată. Un tren de marfă cu 37 de vagoane a deraiat în zona Drăgăneşti-Olt, afectând şi circulaţia trenurilor destinate transportului de persoane. Din fericire, nu sunt victime.

Trenul de marfă aparţine Constantin Group şi era încărcat cu cereale.

„Circulaţia feroviara este oprita pe magistrala 900, la kilometrul feroviar 142+400 de metri, între staţiile CF Stoeneşti şi Draganeşti-Olt, judeţul Olt, dupa ce, în cursul nopţii, un tren marfar, care circula pe relaţia Craiova – Bucureşti Nord şi ce avea în componenţa 37 de vagoane încarcate cu cereale, a deraiat cu 15 dintre acestea. Cinci vagoane s-au rasturnat şi pe celalalt fir de mers, motiv pentru care traficul feroviar este întrerupt în ambele sensuri de mers. Evenimentul nu s-a soldat cu persoane ranite, însa pagubele materiale sunt însemnate la infrastructura feroviara”, a anunţat Centrul Infotrafic.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Traficul feroviar între Fărcaşele şi Drăgăneşti Olt a fost închis, iar reprezentanţii Regionalei CF Craiova asigură transbordarea călătorilor cu mijloace auto între staţiile Drăgăneşti Olt – Caracal.

„Trenurile IR 1592, IR 1594 şi IR 1591, care tranzitau zona deraierii, au fost anulate în cursul dimineţii, însă călătorii au fost preluaţi de trenurile IR 1822, IR 1696 şi 72-1, redirecţionate pe ruta ocolitoare prin Caracal – Piatra Olt – Goleşti – Bucureşti Nord (şi retur). Echipele de intervenţie vor acţiona în zona deraierii cu vinciuri hidraulice pentru ridicarea, repunerea pe şină și retragerea vagoanelor răsturnate și deraiate, urmând apoi ca personalul feroviar de specialitate să desfășoare lucrări de reparații la infrastructura feroviară, proceduri necesare pentru redeschiderea traficului feroviar în condiţii de siguranţă”, a precizat Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CFR.

O anchetă în acest caz va fi derulată de Agenția de Investigare Feroviară Română.

Politica