miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Protest la Dăbuleni. Profesori şi elevi au cerut demisia directoarei

UPDATE/ 20.02.2020/Directoarea liceului din Dăbuleni, cercetată disciplinar de Inspectoratul Şcolar

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj au decis să înceapă cercetarea disciplinară a directoarei liceului din Dăbuleni, pe care elevii o consideră vinovată de faptul că o parte dintre ei au ajuns la spital cu simptome de intoxicaţie.

“Referitor la solicitarea dumneavoastră, vă informăm că, în conformitate cu art. 280 din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu completările și modificările ulterioare, a fost constituită o comisie de cercetare disciplinară care va începe cercetarea efectivă, pentru abaterile prezumate săvârșite. În funcție de rezultatul cercetării, se pot aplica sancțiuni disciplinare conform aceluiași articol, alin. (2)”, ne-au transmis reprezentanţii ISJ.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Conform legii, în funcţie de gravitatea abaterilor constatate, directoarea poate fi sancţionată cu observaţie scrisă, ori diminuarea salariului şi chiar destitutirea din funcţie.

UPDATE/ 19.02.2020 – Firma care a facut deczinfectia in liceul Dabuleni a fost amendata cu 10.000 lei. Dezinfectantul, desi este unul foarte bun, folosit in spitale, dupa cum spun reprezentantii DSP Dolj, nu are specificat pe eticheta faptul ca poate fi folosit si in scoli. In plus, firma nu a intocmit corect procedurile de lucru si procesul verbal. Reprezentantii DSP nu pot confirma insa ca elevilor le-a fost rau de la aceasta substanta.

Firma a platit deja amenda.

_______

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, miercuri se va întruni consiliul de administraţie pentru a analiza situaţia de la Dăbuleni.

O parte dintre profesorii şi elevii Liceului Teoretic „Constantin Brâncoveanu” din Dăbuleni, unde 9 copii au ajuns săptămâna trecută la spital cu simptome de intoxicaţie, au protestat, luni, în curtea şcolii cerând demisia directoarei.

Lor li s-au alăturat şi părinţii, iar Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a trimis o echipă la faţa locului.

Aceştia acuză directoarea pentru ce li s-a întâmplat elevilor. Mai exact, pentru faptul că a decis să facă o dezinfecţie în şcoală, pentru a preveni răspândirea varicelei, în mijlocul săptămânii. Numai că analizele făcute la faţa locului nu au arătat că ar fi existat ceva care să pună în pericol sănătatea elevilor.

„De când sunt eu elev al liceului și dânsa la conducere, nu și-a asumat responsabilitatea. S-a jucat cu trauma unor copii care n-au nicio vină. Sunt niște copii care au stat o zi întreagă prin spital. E vinovată pentru că toată lumea a acționat la ordinul ei. A fost sfătuită de către directoarea adjunctă a liceului să nu facă dezinfecție și ea a făcut-o”, a declarat, pentru Mediafax un elev al liceului din Dăbuleni.

Sora unui elev afectat a spus, tot pentru sursa citată, că: „oamenii de serviciu și-au făcut treaba, au anunțat-o că nu se pot face ore, că nu sunt clasele curate și dânsa cu nepăsare a lăsat ca orele să se desfășoare în ziua respectivă. Ăsta e motivul principal pentru care noi zicem că trebuie să fie dată jos conducerea. Noi nu mai suportăm”.

Reamintim că elevi de clasa a IV-a din Dăbuleni şi o liceană au fost transportaţi la spital, miercuri, cu simptome de intoxicaţie.
A existat suspiciunea că elevii s-ar fi intoxicat de la produse de curăţenie şi dezinfecţie folosite în şcoli, însă deocamdată nimeni nu poate confirma acest lucru. ISU Dolj a făcut măsurători la faţa locului şi nu a detectat substanţe periculoase. Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Dolj au recoltat probe de la faţa locului. Rezultatele analizelor nu au arătat nimic în neregulă.

Tot miercuri, 16 elevi de clasa a III-a de la şcoala din Daneţi au ajuns la spital cu simptome de intoxicaţie. Aici însă nu s-a făcut dezinfecţie ci doar curăţenie. Nici la această şcoală rezultatele analizelor nu au scos la iveală ce i-ar fi putut afecta pe copii.
Între timp, IPJ Dolj a deschis două dosare penale pentru vătămare corporală din culpă. Deocamdată nu este vizată nici o persoană.

Politica