vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Preot vâlcean, acuzat de comportament agresiv

Un preot care devine agresiv când este luat la întrebări a adunat zeci de mii de vizualizări în doar câteva ore de la postarea pe Facebook, după apariția unui videoclip cu acesta. Filmarea a fost realizată sâmbătă după-amiază lângă o biserică din Râmnicu Vâlcea şi postată chiar de către persoana agresată. În imagini se poate observa cum un preot a avut un comportament nedemn de haina pe care o purta şi profesia pe care o exercita.

Potrivit adevarul.ro, din diverse motive, preotul a agresat verbal mai mulţi participanţi la eveniment, fapt confirmat de mai multe persoane. Unul dintre participanţi s-a decis să-i ceară o explicaţie la plecare. Acesta susţine că, înainte de a apuca să filmeze dialogul, preotul l-ar fi jignit, îmbrâncit şi ameninţat cu bătaia.

În imaginile surprinse ulterior acestor momente, apare în cadru preotul însoţit de un tânăr, iar în fundal se aude o voce care întreabă: „Părinte, discutaţi şi cu noi?”, se aude un „Da”, după care urmează – „Ne ziceţi de ce aveţi un asemenea comportament…”. Înainte de a termina de spus cuvântul, în cadru apare chipul deranjat de întrebare al preotului care ridică mâna stângă, iar apoi imaginea dispare, ca şi cum cineva l-ar fi lovit pe cameraman peste mână, scrie sursa citată.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Videoclipul postat pe Facebook vine însoţit şi de un text explicativ al întregului moment, cu acuze dure la adresa preotului paroh: „Uitaţi ce comportament oribil are acest preot de la Biserica Sfântul Ierarh Nicolae din municipiul Râmnicu Vâlcea! Mai devreme, în timpul unei cununii religioase, acest individ a agresat verbal mai multe persoane care asistau la slujbă, probabil, din cauza influenţei băuturilor alcoolice (obraji roşii, vorbit oarecum incoerent, mers greoi şi nesigur, comportament agresiv…), părere împărtăşită şi de ceilalţi participanţi. Am considerat că acest comportament nu este deloc demn de un preot, mai ales în timpul unui eveniment aşa important în viaţa celor doi tineri căsătoriţi, aşadar, după slujbă m-am dus la dânsul să discut cu el, însă când am încercat să vorbesc, imediat m-a jignit, m-a îmbrâncit şi m-a ameninţat, spunându-mi „pleacă de aici, că te pocnesc acum”. Din păcate, n-am reuşit să surprind aceste momente de la început, dar în micul filmuleţ postat se observă atitudinea agresivă a preotului care, după cum vedeţi, chiar m-a lovit peste mână, spărgându-mi şi ecranul telefonului. Situaţia, probabil, degenera şi mai mult, fiind în stare să fie mult mai agresiv, dar a plecat în grabă cu maşina!”.

Politica