joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Primarul din Vitomireşti vrea să dea în judecată statul

Primarul din localitatea Vitomirești din Olt vrea să dea statul în judecată după ce a asfaltat ulițe din sat cu fonduri luate ilegal.

Primarul comunei asigură că el nu a bănuit nici măcar o secundă că împrumuturile pe care localitatea pe care o conduce le-a primit de la Fondul de Dezvoltare și Investiții s-au făcut cu acte.

A obţinut 10 milioane de lei avans şi a asfaltat pe repede-înainte 70 de uliţe, dintre care nu au mai mult de 20 de metri. Primarul speră acum să obţină şi restul banilor, adică undeva la 60 de milioane de lei, scrie digi24.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Localitatea Vitomireşti din judeţul Olt ocupă locul fruntaş pe lista primăriilor din ţară care au obţinut împrumuturi de la Fondul de Dezvoltare și Investiții, în baza unor procese-verbale false.

„Aceasta este una dintre cele peste 70 de uliţe care sunt prinse în acest proiect pe Fondul de Dezvoltare şi Investiţii. După cum vedeţi şi dvs., uliţa este asfaltată. În mod normal, dacă proiectul va continua, vor trebui continuate şi celelalte lucrări”, spune primarul din Vitomirești, Robert Rotea.

Proiectul cu asfaltarea nu este singurul depus de primar. Edilul mai are unul, pentru reabilitarea celor cinci şcoli din localitate, pentru care nu a mai apucat să primească banii.

Primarul nu este pentru prima oară în atenţia presei. În 2015, Curtea de Conturi a descoperit că atât el, cât şi viceprimarul, şi-au atribuit ilegal spor de periculozitate.

Politica