Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Românul infectat cu noul coronavirus lucrează de 10 ani pe vasul de crozieră

Publicat

pe

Un român dintre cei 17 aflați la bordul vasului de croazieră Diamond Princess plasat în carantină într-un port din Japonia a fost diagnosticat cu noul tip de coronavirus din China.

Românul lucrează de 10 ani pe vasul de crozieră Diamond Princess, aflat în carantină într-un port din Japonia. Acesta este angajat la bucătărie. Soția sa face și ea parte din personalul de bord, scrie digi24.ro

Românul a fost debarcat de pe vas și dus la un spital specializat unde sunt tratați doar cei care au fost diagnosticați cu pneumonie virală. Nu e vorba despre un caz sever, spun reprezentanții Ministerului Sănătății de la București, dar el va fi tratat în Japonia.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a explicat că nu se pune problema ca acesta să fie adus în România. 

Peste 200 de cazuri de pneumonie virală s-au înregistrat până acum pe nava pe care se aflau iniţial 3.700 de persoane. Experții spun că angajații navei sunt cei mai expuși la infectare.

Pasagerii de pe Diamond Princess se plâng că trăiesc un coșmar, în locul călătoriei așteptate o viață întreagă, din cauza carantinei impuse de autoritățile japoneze.

Potrivit sursei citate, pasagerii și echipajul se află în carantină pe navă din 4 februarie. Pasagerii sunt rugați să poarte măști și să stea în cabine, mesele le sunt duse acolo.

Au voie să iasă pe punți timp de câteva minute pe zi, dar trebuie să stea la o distanță de cel puțin doi metri față de alte persoane.

În acest timp, echipajul de bord continuă să trăiască și să lucreze aproape unii de alții și de pasageri, care înseamnă contact potențial cu cei infectați.

Toți scoatem măștile și mănușile când mâncăm. Și toți suntem într-o singură încăpere și în timp ce manipulăm mâncarea, infecția se poate răspândi”, a declarat pentru CNN Sonali Thakkar, un angajat de la bordul Diamond Princess.

„Cred că pasagerilor li s-a acordat multă atenție, dar asta a crescut riscul (de infectare – n.r.) pentru membrii echipajului”, este de părere Eric Rubin, imunolog la Universitatea Harvard.

Compania care deține Diamond Princess susține că face tot ce poate pentru siguranța pasagerilor și a angajaților săi și că urmează strict regulile de carantină impuse de oficialii japonezi.

Între timp, o altă navă de croazieră, americană, refuzată de cinci porturi din Asia pentru că pe 1 februarie aproape 1.500 de turiști aflați la bord au debarcat în Hong Kong, a primit permisiunea de a acosta în Cambogia. La bordul pachebotului Westerdam se află 17 români, 9 pasageri și 8 angajați.

foto grafică: digi24.ro

Continue Reading

© 2021. Toate drepturile rezervate.