joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Prisnel „minciunel”. Cu bac-ul în siguranţa naţională

Şi tinerii politicieni mai mint câteodată. Este cazul lui Adrian Prisnel, deputat USR Dolj, membru în comisii importante din Parlamentul României, fost candidat la Primăria Craiova şi vehiculat pentru o nouă candidatură din partea USR la fotoliul de edil-şef al municipiului. Acesta s-a prezentat şi a fost prezentat alegătorilor drept un tânăr cu studii la Massachusetts Institute of Technology (MIT), lăsându-se să se creadă că este absolvent al acestei instituţii de prestigiu, gata să revoluţioneze scena politică. Numai că lucrurile nu ar sta chiar aşa. Prisnel nu a absolvit MIT, deşi potrivit unor surse el ar fi susţinut asta în faţa mai marilor USR pentru a fi pus pe listele de candidatură.

Adrian Prisnel a ajuns în Parlamentul României în 2016, ca deputat. Din septembrie 2018, a devenit vicelider al grupului USR din Camera Deputaţilor. El face parte din comisii importante din Parlament: Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare; Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii; dar şi Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului privind analizarea şi actualizarea cadrului normativ cu incidenţă în domeniul securităţii naţionale.

În unele descrieri pe care şi le face pe diverse reţele de socializare, scriu jurnaliştii de la Lupa, Prisnel susţine că a studiat chimia la Universitatea Politehnică din Bucureşti, de altfel el precizând în formularul pentru candidatură, depus în 2016 pentru alegerile parlamentare, că este chimist de profesie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe site-ul USR, Prisnel se descrie: „Sunt născut în București, unde am urmat cursurile Colegiului Național Sfântul Sava, perioadă în care am dezvoltat o pasiune pentru științele exacte, excelȃnd în chimie. Am obținut o medalie de argint la Olimpiada Internațională de Chimie din 2001 și primul loc la un alt concurs internațional în Rusia în 2000; ulterior am studiat chimie la Massachusetts Institute of Technology. A trecut mult timp de atunci, acele rezultate nu mai reprezintă un motiv de laudă, ci doar un memento că indiferent unde te afli în viață, dacă pui pasiune și lupți pentru un obiectiv, îl poți atinge”.

Reprezentanţii celor două instituţii de învăţământ universitar susţin că Adrian Prisnel nu a absolvit nici MIT şi nici Politehnica, scriu jurnaliştii de la Lupa. Potrivit acestora, pe profilul său de Linkedin, Adrian Prisnel susţine că a studiat, pentru un an, în perioada 2000 -2001, la Universitatea Politehnică din Bucureşti.

Reprezentanţii instituţiei spun însă, conform Lupa, că: „persoana despre care solicitaţi informaţii nu a fost admisă la concursul de admitere organizat de către Univeristatea Politehnica din Bucureşti”.

Întrebat despre studiile sale, Prisnel a recunoscut că ultima diplomă obţinută este cea de bacalaureat, afirmând că a studiat trei ani la MIT, care însă nu s-au finalizat cu diplomă de licenţă.

Politica