joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Oltenii, super-favoriți în Copou!

CSU Craiova își poate consolida poziția secundă din ierarhie în fața Iașiului lui Rednic, ce pare victimă sigură.

Stări total diferite în cele două tabere înaintea meciului direct. Craiova Papy-Bon e revelația începutului de an. Doar CSU și FC Botoșani au reușit să obțină maxim de puncte de la restartul stagiunii. Oltenii au bătut două contra-candidate la play-off: 3-1 cu Mediaș și 2-1 pe terenul celor de la Viitorul Constanța și și-a asigurat prezența în sextetul fruntaș. Bancu, Mateiu și ceilalți juveți declanșează cursa de urmărire a liderului CFR Cluj, pe care, de altfel, îl vor întâlni în ultima rundă a sezonului regulat. Pentru a rămâne în cursa pentru titlu, punctele din Copou sunt vitale. Față de jocul de la Constanța, în tabăra craioveană va reveni Alexandru Cicâldău, cel văzut drept căpitan de echipă de Victor Pițurcă.

Poli Iași străbate cea mai cruntă perioadă. A obținut un singur punct în ultimele 10 partide, acasă, cu lanterna Voluntari, scor 2-2, meci jucat în penultima săptămână din noiembrie. În rest înfrângeri în lanț. Nici angajarea lui Mircea Rednic nu pare soluția care să rezolve criza din Copou. Moldovenii au două înfrângeri din tot atâtea posibile în 2020: 1-2 acasă, cu Viitorul lui Hagi, 0-1 pe terenul celor de la Sepsi Sf. Gheorghe.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Având în vedere forma pe care o traversează cele două echipe, partida din târgul Iașiului ar trebui să fie la discreția oltenilor, care au preluat sloganul lui Pițurcă și au anunțat că vor lupta pentru titlu. Meciul dintre Poli Iași și CSU Craiova este programat sâmbătă, de la ora 20:00, în cadrul etapei 25 din Liga 1.

Politica