vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bogdan Burcea: „ Obiectivul rămâne același, de a câștiga două jocuri”

Selecționerul naționalei de handbal feminin a României, Bogdan Burcea, își urmărește elevele la treabă într-un cantomament desfășurat la Râmnicu Vâlcea. Tricolorele se pregătesc de Turneul Preolimpic de la Podgorica, competiție în care va da piept cu adversare precum Norvegia, Muntenegru sau Thailanda și, totodată, ce le poate oferi un loc la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Antrenorul româncelor vrea să le explice handbalistelor strategia pentru fiecare meci în parte și crede în șansa echipei pe care o pregătește.

„În primul rând, să le prezentăm fetelor strategia pe care o vom aborda în partida cu Norvegia. Această săptămână se adresează exclusiv acestui lucru. Deci, informarea și punerea în practică a lucrurilor pe care le vom pregăti pentru partida cu Norvegia. Chiar dacă vin după meciuri foarte grele în cupele europene, fetele sunt pline de energie. Moralul este foarte bun. Încercăm și noi să menținem, să îmbunătățim acest lucru, deoarece mentalul pentru acest turneu trebuie să fie foarte, foarte puternic. Am avut situații în care am plecat cu șansa a 14-a și am reușit. Noi credem în șansa noastră, oricare este aceea înainte de turneu. Rezultatele se fac pe teren, nu în afara terenului” a supus Bogdan Burcea.

Obiectivul României este clar: câștigarea a două meciuri de la Turneul Preolimpic și calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Burcea este conștient că în meciul cu Muntenegru va da piept cu un technician pe care îl cunoaște destul de bine, Adi Vasile.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Țintim să ne atingem obiectivul și anume calificarea la Olimpiadă, indiferent cum. Poate fi un avantaj că îl cunoaștem noi pe Adi Vasile (antrenorul secund al Muntenegrului). Până la Adi Vasile și la jocul împotriva Muntenegrului, avem două jocuri și anume Thailanda și Norvegia. Programul este foarte ok, obiectivul rămâne același, de a câștiga două jocuri și a califica echipa. Sincer, nu avem prea multe informații despre Thailanda. Dar vom obține în perioada următoare”, a mai spus selecționerul României.

Programul tricolorelor la Turneul Preolimpic:

20 martie 2020: România – Thailanda

21 martie 2020: Norvegia – România

22 martie 2020: Muntenegru – România

Politica