vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

România vrea la Tokyo! Bogdan Burcea: „ Vom pregăti exclusiv meciurile din turneul preolimpic”

România şi-a aflat în sfârşit ultima adversară de la turneul preolimpic din luna martie, ultima şansă de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Thailanda va fi a treia adversară a de care tricolorele vor trebui să treacă la Podgorica. Grupa arată astfel: România, Muntenegreu, Norvegia și Thailanda. Primele două clasate se vor califica la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

Federaţia Internaţională de Handbal (IHF) a ajuns la naționala clasată pe locul 6 în Campionatul Asiei, Thailanda, după ce a fost refuzată de alte formaţii din Asia. Inițial, Coreea de Nord trebuia să fie reprezentanta Asiei.

Din cauza coronavirusului, înainte de a se apela la varianta Thailanda, Coreea de Nord şi Hong Kong au refuzat au refuzat și ele participarea la turneul preolimpic. România a mai participat de patru ori la turneul olimpic. În 1976 a terminat pe locul 4, în 2000 şi 2008 pe poziţia a şaptea, iar în 2016 pe locul 9.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Naționala feminină de handball a României s-a reunit luni seara la Râmnicu Vâlcea, pentru un stagiu de pregătire de cinci zile. Bogdan Burcea a convocat 19 jucătoare.

Vom avea la Rm. Vâlcea șapte antrenamente practice și trei teoretice. Vom pregăti exclusiv meciurile din turneul preolimpic, începând cu Norvegia, Muntenegru și acum Thailanda, despre care nu știm nimic. Important e ca toate jucătoarele să înțeleagă importanța acestui turneu. Mental trebuie să fim pregătiți pentru două adversare foarte puternice și să fim convinși că putem să câștigăm. Din păcate, apărarea rămâne marea problemă pentru că nu avem un cuplu de apărători centrali sudat, pe care să ne bazăm. Vom încerca să găsim soluții”, a declarat Bogdan Burcea, selecționerul României.

Tricolorele vor juca și un meci de pregătire împotriva campioanei SCM Râmnicu Vâlcea. 

Lotul convocat de Bogdan Burcea:

Portari: Denisa Dedu (CSM București), Iulia Dumanska, Diana Ciucă (SCM Rm. Vâlcea).

Extreme stânga: Nicoleta Dincă (Gloria Bistrița), Ana Maria Tănăsie (Măgura Cisnădie).

Interi stânga: Cristina Neagu (CSM București), Bianca Tiron (Dunărea Brăila), Alexandra Severin (HC Zalău).

Centri: Andreea Rotaru (Gloria Buzău), Elena Dache (Dunărea Brăila), Ana Maria Țicu (SCM Craiova), Laura Pristăvița (Gloria Bistrița).

Interi dreapta: Alina Ilie (Gloria Buzău), Ana Maria Savu (SCM Craiova).

Extreme dreapta: Sonia Seraficeanu (Minaur Baia Mare), Laura Moisă (CSM București).

Pivoți: Crina Pintea (CSM București), Dana Abed Kader (HC Zalău), Lorena Ostase (CSM Slatina).

Politica