Caricaturistul oltean Gogu Neagoe donează pentru o poliţistă bolnavă de cancer

Caricaturistul oltean Gogu Neagoe va dona lucrările executate pentru o polițistă din București, femeie, mamă a doi copii de 6 și 8 ani, care suferă de un cancer agresiv (grad IV) al membrelor inferioare (inclusiv șold).

Alexandra Iordache, o polițistă de la Brigada Rutieră din București, se luptă cu cancerul pentru a supraviețui. Lupta este, însă, una costisitoare, având nevoie de un tratament în Turcia care costă 23.000 de euro pe lună. Alexandra nu are acești bani, dar cine dorește să o ajute o poate face. Pe 1 martie, în Bucureşti, va fi organizat un eveniment caritabil pentru poliţista din Bucureşti. „Hope run” – cursa pentru timpul Alexandrei.

La acest eveniment, de la ora ora 10:00 până la ora 16:00, va fi prezent Gogu Neagoe caricaturist oltean, care va dona toate lucrările executate pentru Alexandra Iordache.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Gogu Neagoe este membru al Asociaţiei Caricaturiştilor Profesionişti din România din 2006, iar din anul 2008 este membru al Asociaţiei Internaţionale de Arte Plastice din Germania UNESCO. A participat la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale de pictură şi caricatură, iar lucrările sale se află în colecţii particulare din România şi din străinătate.
Caricaturile artistului sunt expuse în muzee de artă din Australia, SUA, Los Angeles, Iran, Franţa, Italia, Germania, China, Japonia, Bulgaria, Belgia, Grecia.
În 2013, artistul a donat 4 lucrări pictate în valoare de 15.000 de euro la un eveniment caritabil pentru copiii cu probleme de sănătate și săraci.
De asemenea, a mai participat, fără onorariu, la multe evenimente caritabile din judetul Olt, realizând caricaturi pentru invitaţi, iar sumele colectate din caricaturi au fost donate integral pentru susţinerea unor proiecte, precum cel din 2015.
„Rotary susţine lupta împotriva neoplasmului mamar – Screening gratuit prin mamografie pentru femei din mediul rural, judetul Olt”. Gogu Neagoe este solicitat în multe cazuri pentru a realiza portrete-robot de către polițiști și procurori, dat fiind talentul său de a desena după o descriere fie aceasta oricât de sumare.

Alexandra MARIA

Populare

Recomandări

O blindată Piranha s-a scufundat în Dunăre în timpul exercițiilor militare NATO

O blindată Piranha 3 s-a scufundat în timp ce...

Fun in Summer, la Biblioteca Aman

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, prin compartimentul Mediatecă...

Autotursime sparte, în curtea SJU Slatina

Două autoturisme au fost sparte, luni noaptea, în curtea...

DOLJ. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 12.06 – 18.06.2023

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...