joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Angajaţi ai unor primării doljene, în incompatibilitate

Doi angajaţi ai unor primării doljene sunt acuzaţi de incompatibilitate. Agenţia Naţională de Integritate (ANI) susţine să că au încălcat legea.

Unul dintre aceştia este Emil Piţiche, funcţionar public la Primăria Gângiova.
“În perioada 01 ianuarie 2008 – 18 noiembrie 2019, având calitatea de funcţionar public, a desfăşurat şi activităţi remunerate în calitate de contabil în cadrul unui Cabinet individual medical, activităţi care se află în legătură cu atribuţiile exercitate în funcţia publică, conform fişei postului. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispoziţiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”, arată ANI.

Art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, prevede că „(1) Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului”;

Policlinica Buna Vestire Craiova

Şi Ioana Hantea, fost funcţionar public în cadrul Primăriei comunei Braloştiţa, este acuzată de incompatibilitate, pentru că, „în perioada 06 mai 2016 – 04 octombrie 2017, în calitate de funcţionar public, s-a aflat în raporturi ierarhice directe cu fiica sa, care ocupa o funcţie publică în cadrul aceleiaşi primării.
Astfel, persoana evaluată a încălcat dispoziţiile art. 95, alin. (1) din Legea nr. 161/2003 şi nu a respectat dispoziţiile art. 95, alin. (3) din acelaşi act normativ”, după cum arată ANI.
Conform art. 95, alin. (1) şi (3) din Legea nr. 161/2003, „(1) Nu sunt permise raporturile ierarhice directe în cazul în care funcţionarii publici respectivi sunt soţi sau rude de gradul I. (…) (3) Persoanele care se află în una dintre situaţiile prevăzute la alin. (1) sau (2) vor opta, în termen de 60 de zile, pentru încetarea raporturilor ierarhice directe sau renunţarea la calitatea de demnitar.”

Politica