sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Trădătorul” Pigliacelli și juniorii au salvat CSU!

Oltenii și-au asigurat locul la „o masă bogată” grație intervențiilor italianului. Paradoxal, juniorii CSU au bătut echipa cu cea mai puternică Academie din România.

Viitorul – Craiova 1-2

Au marcat: Iancu 17 / Nițu 25, Mihăilă 82

Policlinica Buna Vestire Craiova

Viitorul: Căbuz – Dussaut, Ghiță, De Nooijer, Boboc – Ciobanu, Artean, C. Ganea (78 Casap) – Iancu, Rivaldinho (78 G. Ganea), Chițu (64 Matei). Antrenor: Gheorghe Hagi

Craiova: Pigliacelli – Martic, Acka (52 Bălașa), Cosic, Bancu – Ivanov, Mateiu, Nistor – Ivan (77 Bărbuț), Nițu (46 Koljic), Mihăilă. Antrenor: Corneliu Papură

Arbitru: Ovidiu Hațegan

Oltenii sunt matematic în play-off după victoria cu 2-1 din fieful lui Gică Hagi. Meciul s-a desfășurat după un scenariu repetitiv: în 4 din ultimele 5 meciuri cine a deschis scorul a pierdut. S-au făcut acum 5 din 6 astfel de jocuri. Iancu, de la gazde, a marcat primul. Nițu, după un carambol în careul advers a înfipt mingea în ațe. Mihăilă, la capătul unui contra-atac fulger, pe final, a transferat toate punctele în charter-ul de întoarcere în Bănie.

Principalul artizan al succesului a fost însă Pigliacelli, hulit și acuzat de trădare de Peluza Nord. Astfel încât, pe rețele, fanii ce-l consideră un dar divin pe italian au postat: „vrem 11 trădători ca Pigliacelli”. Prilej și pentru co-președintele Cârțu să-l laude și să devoaleze de unde a pornit scandalul dintre italian și Piți: „A fost un meci câștigat cu aportul important al portarului nostru. Poate că problema cu suporterii l-a făcut să se concentreze. A jucat foarte bine, ca în primul an la noi. El așa spunea când s-a contrat cu Victor Pițurcă. «Eu sunt cel mai bun portar din România și nu stau pe bancă». Așa a jucat, ca un portar foarte bun”.

Meciul nu a fost lipsit de gafele apărării oltene. Cosic și Acka, în două rânduri fiecare, dând emoții colosale suporterilor. De altfel, după o respingere proastă a lui Cosic a picat golul Viitorului. Cârțu a pus tunurile pe Acka: „La faza cu Acka trebuia să facă o execuție simplă. Ce caută să dea cu câlcâiul? Au înnebunit! Asta este de când cu ideea că jocul trebuie dezvoltat de la fundași. Și Cosic! De ce nu scapă de ea? Nu înțeleg cum să facem asemenea greșeli. Nu-l dă tehnicitatea afară din casă, de ce să se complice?”

Mai pragmatică, CSU Craiova a luat toate punctele cu care și-a securizat prezența în play-off, iar acum poate visa la obiective mai mari. „Suntem invitați la o masă bogată. Depinde de noi dacă luăm firimiturile sau ne tăiem niște bucăți mai bune”, e concluzia lui Cârțu.

Politica