sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Tribunalul reia judecarea cauzelor aflate pe rol, dar boicotează alegerile electorale

Judecătorii Tribunalului Olt au hotărât, luni, să înceteze protestul constând în suspendarea activității de judecată a cauzelor aflate pe rolul instanţei, începând cu data de 11 februarie, se arată într-un comunicat al instituției. 

Pe de altă parte, magistrații Tribunalului Olt au decis să continue protestul împotrivita eliminării pensiilor speciale prin boicotarea alegerilor electorale din acest an, scrie olt-alert.ro

„Biroul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Tribunalului Olt este abilitat să aducă la cunoştinţa publicului faptul că Adunarea Generală a judecătorilor din cadrul Tribunalului Olt a hotărât, la data de 10.02.2020, încetarea formei de protest constând în suspendarea activității de judecată a cauzelor aflate pe rolul instanţei, începând cu data de 11.02.2020.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reiterând dezacordul cu privire la adoptarea legii privind abrogarea pensiilor de serviciu ale judecătorilor, Adunarea Generală a hotărât menţinerea formei de protest a refuzului de a participa la constituirea birourilor electorale, în anul 2020.

Aceasta decizie nu are drept cauză decât consecvenţa scopului instituţiei noastre, acela de a servi, în primul rând, interesele justiţiabililor, astfel încât, începând din data de 11 februarie 2020, din respect pentru aceştia, vor fi soluţionate toate cauzele, indiferent de urgenţa lor”, se arată în comunicatul Tribunalului Olt.

Magistrații olteni au intrat în grevă luna trecută, pe 22 ianuarie, când au decis să judece doar cauzele urgente. Alături de alți colegi din țară, judecătorii Tribunalului Olt anunțau atunci că își vor suspenda activitatea, în condițiile în care, pe 28 ianuarie, parlamentarii urmau să voteze eliminarea pensiilor speciale.

Fără să țină cont de protestele magistraților, deputații au votat proiectul de lege cut 247 de voturi „pentru” și 21 de abțineri. Astfel, au rămas fără pensii de lux foștii parlamentari, magistraţii şi funcţionarii publici cu statut special.

Politica