sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ex-viceprimarul Sas, director medical la spital

Viceprimar al Craiovei pe vremea primarului Antonie Solomon, fost membru PDL, trecut apoi la Pro România, mutat anul trecut la PNL, Teodor Sas este, de marţi, director medical la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova.

Surse din unitatea medicală spun că acest ar urma să îl înlocuiască în funcţia de manager al spitalului pe doctorul Eugen Georgescu, aflat în prezent în concediu medical.

După ce această înlocuire va avea loc, mai spun sursele menţionate, Bogdan Fănuţă, fost manager al spitalului pe vremea guvernărilor USL şi PSD va lua postul de director medical.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reamintim că în noiembrie anul trecut, directorul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Craiova, doctorul Eugen Georgescu, s-a trezit fără funcție, după ce cineva a trimis la Ministerul Sănătății o cerere de demisie întocmită în fals în numele său.
Așa se face că, deși devenise director plin al spitalului, prin concurs, Eugen Georgescu a ajuns interimar, numit după ce a mers la București să explice situația, după cum au precizat sursele Jurnalul Olteniei.
Georgescu a făcut plângere la Poliție.
„La data de 15 noiembrie a.c., managerul unui spital din Craiova a sesizat faptul că, în cursul zilei respective, pe faxul unității medicale a primit un ordin, prin care i se comunica faptul că i-a încetat contractul de management, ca urmare a unei cereri de demisie, întocmită însă, în fals, în numele său.
In cauza, politistii au demarat cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, urmând ca, la finalizarea acestora, dosarul penal sa fie înaintat unității de parchet cu propunerile corespunzătoare”, potrivit IPJ Dolj.

Directorul spitalului a menționat că nu vrea să comenteze situația până la finalizarea anchetei.

Politica