sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Navele de croazieră de pe Dunăre vor putea acosta la Piciorul Podului lui Traian

În aceste zile s-a făcut un pas mare pentru dezvoltarea turismului în județul Mehedinți. Primarul Marius Screciu, alături de președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a semnat contractul prin care primăria a dat în concesiune terenul din zona Piciorului Podului lui Traian, către cel mai mare tour operator din ţară, Karpaten Turism, pentru construirea unui ponton unde vor acosta vasele de croazieră care tranzitează Dunărea.

„Peste 3.000 de turiști vor opri în acest an în Drobeta Turnu Severin, de pe navele de croazieră care tranzitează Dunărea și vor vizita obiectivele turistice din municipiul nostru.
Am semnat contractul, prin care concesionăm terenul din zona piciorului Podului lui Traian, către cel mai mare tour-operator de turism din țară – Karpaten Turism, pentru construirea unui ponton de acostare. Împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, am făcut un pas important în dezvoltarea Strategiei de turism pentru Drobeta Turnu Severin, punând orașul pe harta navelor care acostează în porturile europene și aduc turiști din întreaga lume. Potrivit reprezentanților agenției Karpaten Turism, de anul viitor, numărul turiștilor va crește la peste 35.000 anual”, a declarat primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu.

Zona de acces către pontonul de acostare a navelor va fi amenajată cu fonduri din bugetul local al primăriei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica