duminică, mai 26, 2024
spot_img

Ultima ora

spot_img

Sport

spot_img

Laborator electric modern pentru elevii Ucenic Electrician din Drobeta Turnu Severin, cu sprijinul Distribuție Oltenia

Elevii înscriși la secția cu profil electric a Liceului de Transporturi Auto, Drobeta Turnu Severin își vor consolida educația în meseria de electrician într-un laborator electric de ultima generație, pus la dispoziție de Distribuție Oltenia, în cadrul proiectului Ucenic Electrician.

Cei 21 de elevi înscriși la clasa de Ucenic Electrician din județul Mehedinți, au de acum la dispoziție un laborator electric în care să descopere tainele meseriei de electrician. Pentru înființarea acestui laborator, Distribuție Oltenia a alocat fonduri în valoare de peste 10 000 euro.

La evenimentul de inaugurare a laboratorului, au participat atât reprezentanți ai autorităților locale: Cristinel Pavel – Prefectul județului Mehedinți, Marius Screciu – Primar Drobeta Turnu Severin, Daniel Cîrjan – Viceprimar Drobeta Turnu Severin, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean – Cristian Harcau, iar gazde au fost dna Camelia Mâțu – Director Liceul de Transporturi Auto și dnii Ondrej Șafăr – CEO Grupul CEZ în România și Eugen Butoarcă – Director Executiv Distribuție Oltenia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Pentru Liceul nostru colaborarea a venit într-un moment în care învățământul profesional avea nevoie de o mâna de ajutor. În acest fel, operatorul Distribuție Oltenia a devenit partenerul nostru pe termen lung. Ne bucurăm că împreună putem să schimbăm viitorul unor elevi, care astfel, pot învață o meserie frumoasă și de viitor. Considerăm că generația de electricieni ai viitorului este pe mâini bune în județul Mehedinți, aici, unde, în nici o luna de la lansarea ofertei școlare am fost bucuroși să vedem un interes foarte mare din partea copiilor, dar și a părinților.” a declarat dna Camelia Mâțu – Director Liceul de Transporturi Auto Drobeta Turnu Severin.

„Proiectul Ucenic Electrician a fost gândit cu scopul de a sprijini elevii care sunt la început de drum în meseria de electrician, atât financiar, cu burse lunare în valoare de 200 de lei pentru primii 5 elevi cu cele mai bune rezultate școlare, suplimentare față de bursele oferite de stat, dar și cu dotările materiale. Ne-am dorit că elevii să pornească la drum cu cunoștințe despre tehnologia modernă, pe care Distribuție Oltenia o folosește în instalațiile sale. De aceea, acest laborator, pe care l-am inaugurat astăzi are tot echipamentul necesar pentru că la sfârșitul ciclului școlar, ei să poată să înceapă să lucreze sub tensiune, direct în instalațiile noastre”, a declarat CEO CEZ România, Ondrej Șafăr.

Proiectul de suflet al Distribuție Oltenia a debutat în 2016 și s-a dezvoltat în fiecare an mărindu-și numărul de beneficiari direcți pe orizontală, prin câte un județ implicat, dar și pe verticală cu câte o clasa de a 9a.

Distribuție OItenia contribuie la educația tinerilor care vor formă generația de electricieni a viitorului în colaborare cu:

  • Liceul Tehnologic Astra, din Pitești;
  • Colegiul Tehnic Energetic Craiova;
  • Liceul Energetic Târgu Jiu;
  • Liceul Tehnologic nr. 1 Alexandria;
  • Asociația ROI și Fundația Noi Orizonturi;
  • Inspectoratele Școlare Județene;
  • Iar din anul școlar 2019 – 2020, Liceul de Transporturi Auto, Drobeta Turnu Severin.

„Pentru prima generație de Ucenici absolvenți, operatorul Distribuție Oltenia și partenerii săi au asigurat în premieră un program de internship plătit, cu o durata de 6 luni pentru 24 dintre cei 33 de Ucenici Electricieni din Argeș și Dolj, care au finalizat ciclul școlar profesional din cadrul programului„ Eugen Butoarcă, Director Executiv Distribuție Oltenia.

Despre proiectul Ucenic Electrician

Pentru mai multe detalii despre proiectul Ucenic Electrician, va invităm să accesați https://distributieoltenia.ro/ucenicelectrician

Despre Trofeul Ucenicului Electrician pentru tinerii aspiranți la meseria de electrician

Distribuție Oltenia le pune la dispoziție participanților la proiect pe lângă experiență specialiștilor săi și oportunitatea de a dovedi că sunt cei mai buni dintre Ucenici.

Începând din anul 2018, elevii înscriși în proiectul Ucenic Electrician au posibilitatea de a concura în propriul lor concurs de specialitate, pentru Trofeul Ucenicului Electrician.

Competiția are că sursă de inspirație concursul național dedicat electricienilor profesioniști, Trofeul Electricianului, care adună an de an pe cei mai buni dintre cei buni în cadrul probelor teoretice și practice pe diferite specializări. Trofeul Electricianului este cea mai importantă recunoaștere a profesionalismului și abilităților unui electrician, participarea anuală devenind tradiție pentru operatorul Distribuție Oltenia care anul acesta a câștigat mult râvnitul trofeu pentru procesul de distribuție, aducându-l în Oltenia.


Distribuţie OLTENIA

spot_img
spot_img
spot_img

Politica