vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Practică pe bune și burse de 500 de lei pentru elevii Colegiului Energetic din Râmnicu Vâlcea

Hidroelectrica și Colegiul Energetic din Râmnicu Vâlcea au semnat primul contract de parteneriat, dintr-o serie de șapte, pentru formarea profesională a elevilor prin învățământ dual, scrie ziaruldevalcea.ro.

Tinerii se vor putea califica în domeniile electrician aparate, echipamente electrice și energetice, electromecanic utilaje și instalații industriale. Elevii înscriși în program vor beneficia și de o bursă lunară, în valoare de 500 de lei. Totodată, învățăceii vor fi examinați de medicina muncii și li se vor face analizele medicale obligatorii în vederea efectuării stagiilor de practică în cadrul obiectivelor hidroenergetice.

Potrivit sursei citate, sumele alocate susținerii elevilor înscriși la forma de învățământ dual pentru un ciclu de 3 ani școlari (2020-2021/2021-2022/2022-2023) se ridică la 3.397.796 lei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Șapte instituții de învâțământ, acreditate sau în curs de acreditare, care pregătesc elevi în principalele meserii din exploatarea centralelor hidroenergetice (electrician și mașinist) sunt în vederea proiectului:

Liceul Tehnologic Vasile Sav din Roman (44 km de Piatra Neamț), pentru Sucursala Bistrița;

Colegiul Energetic Râmnicu Vâlcea, pentru Sucursala Hidrocentrale Râmnicu Vâlcea;

Colegiul Tehnic Energetic Cluj Napoca sau Colegiul Tehnic Traian Vuia, Oradea, pentru Sucursala Hidrocentrale Cluj;

Liceul Ferdinand I din Curtea de Argeș, care necesită acreditare, pentru Sucursala Hidrocentrale Curtea de Argeș;

Liceul Tehnologic „SEBEȘ” și/sau Independența Sibiu, pentru Sucursala Hidrocentrale Sebeș;

Liceul Domnul Tudor din Drobeta Turnu Severin, care necesită acreditare, pentru Sucursala Hidrocentrale Porțile de Fier;

Colegiului Național I.C. Brăteanu din Hațeg, care necesită acreditare pentru meseria de electromecanic, pentru Sucursala Hidrocentrale Hațeg.

Politica