miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Oficial! Gripă în Dolj

Gripă şi în judeţul Dolj. Un copil de şase ani şi un bărbat de 40 ani sunt primii pacienţi în cazul cărora a fost confirmată prezenţa virusului gripal, în acest sezon. Nu este vorba însă despre cazuri grave.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj, în ultima săptămână de monitorizare a gripei, în judeţ s-au înregistrat 2.648 cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare ( IACRS), 678 cazuri de pneumopatii acute şi 210 cazuri clinice de gripă, din care 2 au fost confirmate la examenul de laborator cu virus gripal tip AH1 (1 caz) şi AH3 (1caz).

Copilul de 6 ani a fost internat la pediatrie cu simptome de gripă, iar între timp a fost externat. Celalălat pacient, bărbatul de 40 ani, s-a tratat în ambulatoriu. De altfel, reprezentanţii DSP spun că numărul internărilor a scăzut.

Policlinica Buna Vestire Craiova

“Din cele 210 cazuri, 64 au fost internate, iar 146 izolate la domiciliu. Cazurile s-au înregistrat la toate grupele de vârstă, fiind forme medii şi uşoare.

Numărul total al cazurilor de viroze respiratorii şi gripă înregistrat în această săptămână (3.536) este crescut faţă de valoarea înregistrată în săptămâna anterioară (2.099 cazuri) şi este mai mare decât cel înregistrat în săptămâna 5/2019 (2.736) şi se încadrează în limitele sezonului.

Rata incidenţei în populaţie a cazurilor de IACRS a fost 384,09 o/oooo, a pneumopatiilor a fost de 98,34 o/oooo, iar a gripei de 30,46 o/oooo.

Ponderea spitalizărilor din numărul total de cazuri a fost 9,92 %.

Deoarece morbiditatea înregistrată se află în intervalul aşteptat şi există dovada circulaţiei de virusuri gripale în populaţie, caracterizăm săptămâna prin activitate gripală sporadică”, transmit reprezentanţii DSP Dolj.

Aceştia mai arată că, în ceea ce priveşte vaccinarea antigripală a populaţiei din grupele la risc, până în prezent au fost imunizate cu vaccin tetravalent 53.522 persoane, vaccinarea fiind încheiată.

Politica