marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pasiunea pentru muzică nu are graniţe

Luigi Marius Nicolae este un tânăr de 25 ani, craiovean la origini, pentru care muzica este totul. A studiat cu sârguinţă, pentru că talentul trebuie cultivat. Şi nu a păstrat pasiunea doar pentru sine. A avut grijă să o împărtăşească.

Vioara este instrumentul care i-a cucerit inima. Şi pe care l-a aprofundat în Italia. A studiat la şcoala Josti-Travelli, obţinând un atestat şi un certificat de excelenţă pentru „rezultate extraordinare”. A participat la o serie de concursuri şi concerte, fiind apreciat de maeştrii cu care a lucrat.

În februarie 2012, a participat la festivalul San Remo şi a cântat alături de cantautorul italian Eugenio Finardi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

S-a întors apoi în ţară, unde timp de trei ani, în perioada 2013-2016, a predat cursrui gratuite tinerilor craioveni care doreau să aprofundeze vioara. Aceasta, după ce a devenit profesor voluntar într-un program derulat de asociaţia Împreună pentru Incluziune şi Economie Socială.

Maestrul Dan Bozgan, cunoscut violonist, îl descrie pe Luigi drept un „profesionist desăvârşit” şi afirmă că este un „pedagog care pune suflet în ceea ce face”.

În 2018 a parcticipat la emisiunea „Românii au talent”, impresionând juriul şi publicul.

Acum, Luigi se află în Statele Unite ale Americii unde doreşte să arate cât de valoroşi sunt românii. Se gândeşte să predea copiilor de acolo lecţii de vioară. Pentru că arta trebuie împărtăşită.

Politica