vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Organizația Județeană Dolj a Partidului Social Democrat s-a întrunit în Conferință Extraordinară

Organizația Județeană Dolj a Partidului Social Democrat s-a întrunit vineri, 31 ianuarie 2020, în Conferință Extraordinară pentru a vota delegații la Congresul PSD.

La eveniment au fost invitați Dragoș BENEA – președinte PSD Bacău/ europarlamentar, Gabriel ZETEA – președinte PSD Maramureș, președintele Consiliului Județean Maramureș, Robert Alfred SIMONIS – președinte PSD Timiș/deputat, liderul Grupului Parlamentar PSD din Camera Deputaților și Mihai WEBER – președinte PSD Gorj, deputat.

Gabriel Zetea – președinte PSD Maramureș, în deschiderea discursului a afirmat că organizația de la Dolj este un exemplu pentru toți prin prisma rezultatelor obținute și că PSD poate face o opoziție constructivă doar în condițiile în care partidul este unit. Acesta a mai spus că PSD trebuie să învețe din greșelile trecutului și să nu le mai repete:

Policlinica Buna Vestire Craiova

”Îi mulțumesc prietenului meu Claudiu Manda pentru invitația adresată unui reprezentat al unei organizații din Ardeal. Suntem de departe, peste munți, acolo unde se agață harta în cui, din Maramureș, și ne înclinăm sincer în fața rezultatelor pentru PSD obținute de PSD Dolj. Sunteți un exemplu pentru noi toți, de fiecare dată. (…) PSD a fost puternic doar atunci când a fost unit. Am greșit în anii trecuți. Dacă ne uităm în 2016 am obținut un vot popular istoric și poate am dat cu piciorul acelui vot. Poate nici noi nu am fost suficient de hotărâți, și poate nu am promovat de fiecare dată resursa umană de cea mai bună calitate. De care PSD sigur dispune. Dacă vom învăța din greșelile pe care le-am făcut în ultimii ani de zile, sigur românii își vor întoarce fața, așa cum este nevoie în România, către Partidul Social Democrat. Doar uniți vom putea face cu adevărat opoziție partidelor de dreapta, actualului guvern. Guvern care încearcă în această perioadă să vorbească orice altceva decât lucrurile importante pentru România. Praf în ochi, abaterea atenției publice, alegeri în două tururi sau un tur la primari, alegerea uninominală sau indirectă a președintelui consiliului județean, alegeri anticipate, orice dar să nu discutăm despre împrumuturile pe care le face domnul ministru Câțu, la dobânzi duble față de dobânzile care se practică în Polonia sau în Ungaria”.

Reprezentantul Moldovei, europarlamentarul Dragoș Benea, a început prin a preciza că de la Dolj se dă un semnal în toate colțurile țării, un mesaj de unitate, de care PSD are nevoie mai multă decât oricând. Eurodeputatul a mai spus că România, în guvernarea PNL, are două viteze, referindu-se la alocarea fondurilor în mod preferențial către zonele unde sunt primari sau președinți de consilii județene de la PNL.

Despre situația din PSD, președintele PSD Bacău și-a exprimat speranța că la finalul acestei luni partidul va avea un Congres reușit:
”Pentru noi, luna februarie este una dificilă, complicată, dar sper să o finalizăm cu un Congres reușit. Spun asta, pentru că un Congres poate fi un moment de relansare, dar poate fi și un start fals. Și avem exemplu ultimelor două congrese. Avem un an de alegeri, cu reguli nescrise încă, în această democrație originală și privatizată a liberalilor. Evident că trebuie să fim uniți, combativi, coezivi, pentru a naviga în aceste ape tulburi ale anului 2020, dar mesajul pe care îl spun toți liderii de organizații în acest carusel de conferințe are câteva cuvinte cheie: să învățăm din greșelile trecutului. Este omenește să greșești dar nu este în regulă să faci de două ori aceeași greșeală, pentru că atunci te numești prost și îți meriți soarta. Și în acest sens, mai explicit decât mine a fost liderul organizației PSD Dolj, Claudiu Manda, la Conferința de la Buzău. Un mesaj puternic, de care noi trebuie să ținem cont”.

Robert Alfred SIMONIS, președintele PSD Timiș, deputat, liderul Grupului Parlamentar PSD din Camera Deputaților a spus despre PSD Dolj că este cea mai puternică organizație politică din țară și a felicitat-o pe Lia Olguța Vasilescu și pe Mihail Genoiu pentru cum au dezvoltat Craiova în ultimii ani, prima chiar cu riscul de a-și pierde libertatea:

”De fiecare dată când vorbim despre organizații puternice în PSD, vorbim despre Dolj. Cea mai puternică organizație pe care o are un partid politic din România, este aceasta. Avem multe de învățat de la dumneavoastră, despre cum vă organizați și câștigați alegeri. Nu am mai fost de câțiva ani și Craiova s-a dezvoltat incredibil și pentru asta nu pot decât să vă felicit! O felicit pe Olguța, pe domnul Genoiu și apreciez munca pe care ați depus-o, Olguța chiar cu riscul de a-și pierde libertatea. Pentru asta, încă odată, vă felicit și vă aplaud! Istoria îi va ține minte pe cei care au avut curaj să ia decizii chiar și cu astfel de riscuri”.

Robert Alfred SIMONIS a atras atenția și asupra guvernării toxice a PNL, afirmând că cea mai periculoasă măsură este a ministrului Sănătății, care vrea să privatizeze sistemul de Sănătate: ”Una dintre cea mai gravă măsură pe care a intenționat să o ia vreun guvern vreodată în România este ceea ce încearcă să facă ministrul Costache, acest personaj care privatizează sănătatea și oferă posibilitatea de a se trata doar celor care își permit să facă asta. Cei care nu au bani trebuie să aștepte finalul zilelor, pentru că domnul Costache își dorește să își mărească propriul salariu la Ministerul Sănătății și să opereze pe tot mai mulți bani plătiți de la stat, cum ați văzut scandalul din ultimele zile”.

Mihai WEBER, președintele PSD Gorj a subliniat că România trece printr-o perioadă dificilă, cu măsuri care pun în pericol două componente de bază ale societății românești: sănătatea și educația. Acesta a întărit mesajul colegilor prezenți, spunând că azi, PSD prin unitate și maturitate poate să redevină soluția pentru România:

”Este o perioada grea dar eu cred că putem să ne opunem măsurilor de austeritate pe care acest guvern ni le-a afișat. Am văzut că au găsit rezolvări la multe probleme extrem de importante. Infrastructura au îngropat-o dar au găsit soluție, să ne luăm căruță și să folosim drumurile forestiere. Cele mai îngrijorătoare declarații sunt ale ministrului de Finanțe care în primele zile de guvernare a spus că Sănătatea și Educația nu sunt o prioritate. Acestea sunt două componente esențiale ale poporului român. Un popor sănătos și educat este un popor care are viitor”.

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu a criticat în termeni duri actualul guvern, spunând că de la oameni plini de răutate, vezi cazul liftierei, de la lăutari și covrigari, nu te poți aștepta să crească pensii, salarii și alocații: ”De la oamenii cu atâta răutate așteaptă cineva să crească pensiile și salariile în România? De la secretari de stat, dintre care unul fost covrigar, și altul lăutar care cânta pe la nunți, așteaptă cineva să crească alocațiile sau prestațiile pentru persoanele cu dizabilități din România? De ce vor anticipate? Pentru că știu că se fac praf într-un an de zile. Nu le-au trebuit trei luni să vadă în ce direcție se îndreaptă. De ce vor anticipate? Pentru că nu vor ca în septembrie să mărească punctul de pensie, nu vor să crească salariile și nici să majoreze alocațiile copiilor în luna august. Noi am găsit resurse să le mărim. Ei se împrumută foarte mult, la dobânzi foarte mari, și nu au bani”.

Europarlamentarul Claudiu Manda, liderul social democraților doljeni, a afirmat că miniștrii PSD pe lângă cei din Guvernul PNL erau ”parfum”, dar că marea greșeală a fost cea de comunicare, cerând mandate de la cei prezenți la Conferință ca delegații care merg la Congres să voteze echipa care își face deziderat din promovarea pe meritocrație, pentru a nu se mai repeta greșelile trecutului:

”Am spus la Buzău că nu trebuie să mai susținem proști în funcții publice și unii m-au criticat. Dar uitându-mă la televizor și văzând-o pe ministra Bau-Bau ce face în cazul liftierei, văzându-l pe ministru grindă că are probleme cu pronunția unor cuvinte, văzând-o pe Raluca Turcan care ”propaghează” sau cum spune că ”te culci sănătos și te trezești mort”, văzându-l pe Câțu cât se împrumută și nu poate explica de ce și ce face cu banii, sau pe prefectul de Olt care nu știe nici măcar să citească, îmi dau seama că Andrușcă, al nostru, era parfum.

Eu cred că am guvernat bine, dar am comunicat prost. Trebuie să înțelegem această greșeală și să nu o mai repetăm. Oricât de bine ar fi pregătit un om, dacă nu știe să explice măsurile pe care le ia, oamenii nu au cum să înțeleagă ceea ce face. Și cred că, așa cum noi la Dolj de fiecare dată am propus oameni competenți pentru a ocupa funcții, acest lucru trebuie să fie un deziderat pe care tot Partidul Social Democrat să îl urmeze la alegerile următoare.
Avem cel mai mare număr de delegați la Congres, 70, acesta reprezentând munca și valoarea dumneavoastră, a celor din sală. Vă felicit, și vă spun că trebuie să mergem la București și să votăm moțiunea care ne garantează că astfel de greșeli nu se vor mai repeta”.

Președintele PSD Dolj a mai cerut mandat ca la CEX să susțină alegeri anticipate, pentru că revenirea cât mai repede la popor, este cea mai bună soluție, pentru că alegătorul trebuie să stabilească prin vot cine să guverneze.

”Ne batem ca regula să nu fie schimbată în timpul jocului, nu pentru că ne este frică, ci pentru că este nedemocratic. Cei de la PNL trebuie să plece cât mai repede de la putere și să ne întoarcem la popor, să ne spună poporul cine trebuie să guverneze și ce măsuri dorește să se ia”, a spus Claudiu Manda, care a readus aminte de toate eforturile făcute de parlamentarii PSD Dolj și de importanța drumului expres Craiova – Pitești pentru zona Olteniei, investiție care nu a primit sumele necesare de la guvernul PNL.

PSD DOLJ

Politica