vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gripa face ravagii: 10 decese și peste 3.600 de îmbolnăviri, mai multe decât în aceeași săptămână a anului trecut

Activitatea gripală a avut un trend crescător în ultima săptămână, numărul deceselor din acest sezon a urcat la 10 și s-au înregistrat peste 3.600 de cazuri de îmbolnăviri. În total s-au înregistrat 3.645 de cazuri de gripă clinică (diagnosticată pe baza simptomelor), iar 398 dintre acestea au fost confirmate în laborator cu virus gripal, arată datele publicate astăzi de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.


Numărul cazurilor de îmbolnăviri înregistrate în ultima săptămână este cu 7,4% mai mare comparativ cu aceeași săptămână a sezonului precedent, scrie hotnews.ro

Un nou deces din cauza gripei s-a înregistrat în judeţul Sibiu. Este vorba despre o femeie de 90 de ani care fusese internată, ieri, la Spitalul Judeţean din Sibiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pacienta fusese diagnosticată pozitiv pe baza testului rapid de gripă.

Primul deces provocat de gripă în judeţul Sibiu a fost în 26 ianuarie. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 43 de ani din Poplaca.

De asemenea, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile anunță joi un nou deces confirmat cu virus gripal. Este vorba de un băiat de 12 ani din București, fără condiții medicale preexistente cunoscute, nevaccinat antigripal.

În cazul acestuia s-a confirmat virusul gripal tip A. Băiatul a murit joi.

Numărul deceselor cauzate de gripă ajunge astfel la 10 în acest sezon, în condițiile în care până acum muriseră 9 persoane din Dâmbovița, Hunedoara, Argeș, Sibiu, Bistrița-Năsăud, Prahova și București.

În sezonul trecut, au murit 199 de oameni.

Politica