sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Românii care și-au cumpărat vacanțe în China își pot recupera integral banii

Românii care au cumpărat pachete turistice în China, în zonele afectate de coronavirus, au posibilitatea să își recupereze integral sumele plătite către operatorii de turism, dar nu beneficiază de despăgubiri suplimentare, a anunțat Departamentul pentru Turism din Ministerul Economiei.

Potrivit ministerului, în condițiile epidemiei soldate cu 132 de morți și mii de cazuri de îmbolnăviri din China, se aplică art. 13, alin. (3) din Ordonanța nr. 2/2018 privind comercializarea pachetelor de servicii de călătorie. Conform acesteia, „călătorul are dreptul să înceteze contractul privind pachetul de servicii de călătorie înainte de începerea executării pachetului, fără a plăti vreo penalitate de încetare în cazul unor circumstanțe inevitabile și extraordinare care se produc la locul de destinație sau în vecinătatea imediată a acestuia și care afectează în mod semnificativ executarea pachetului sau care afectează semnificativ transportul pasagerilor la destinație”.

Prin circumstanțe inevitabile și extraodinare înțelegem, conform art. 3, alin. (3) din Ordonanța nr. 2/2018 “o situație care nu poate fi controlată de partea care invocă o astfel de situație și ale cărei consecințe nu ar fi putut fi prevăzute și evitate chiar dacă s-ar fi luat toate măsurile rezonabile”, arată Ministerul Economiei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, instituția amintește că, începând cu data de 27 ianuarie, comercializarea și executarea pachetelor de servicii turistice pe teritoriul Republicii Populare Chineze este suspendată de către Ministerul Culturii și Turismului din China printr-un ordin, în încercarea de a preveni și ține sub control răspândirea infecțiilor cauzate de coronavirus, scrie digi24.ro

Și Asociația Națională a Agențiilor de Turism din Republica Populară Chineză a făcut un apel la furnizorii de servicii turistice interne și internaționale pentru acordarea de sprijin turiștilor în vederea recuperării sumelor achitate în cazul în care aceștia solicită anularea excursiei.

Politica