sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gripă la şcoală, cursuri suspendate

După ce doi copii au fost diagnosticaţi cu gripă, iar alţi patru sunt suspecţi, fiind aşteptate rezultatele, specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt au luat decizia de a suspenda cursurile într-o clasă pregătitoare de la Şcoala „George Poboran” din Slatina. Toţi cei şase sunt colegi.


„Având în vedere depistarea a două cazuri confirmate cu gripă tip B în clasa pregătitoare B din colectivitatea de învăţământ a Şcolii «George Poboran» Slatina, suspiciunea altor patru cazuri în aceeaşi clasă de învăţământ şi pentru că rata absenteismului a crescut la peste 70 la sută, în rândul efectivului colectivităţii respective, începând cu 27 ianuarie 2020, DSP Olt propune suspendarea desfăşurării cursurilor în clasa pregătitoare B, pentru cinci zile”, au transmis reprezentanţii DSP Olt, într-un comunicat de presă.

Între timp, alte şase cazuri noi de gripă au fost confirmate în rândul copiilor din Slatina. Medicii spun că este, totuși, vorba de forme uşoare care nu au necesitat internarea în spital.

Policlinica Buna Vestire Craiova

DSP Olt a intensificat măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor prin viroze, inclusiv gripa,  dupa cum urmează: realizarea triajului epidemiologic, zilnic, în colectivităţile şcolare şi preşcolare (personalul medical în colaborare cu personalul unităţii de învăţământ); asigurarea condiţiilor de igienă personală şi de colectivitate (apă rece şi caldă curentă, săpun, prosop/ batistuţe de unică utilizare, dezinfectant de mâini), cât şi acţiuni de curăţenie şi dezinfecţie curente a suprafetelor; propune înlăturarea suprafeţelor textile din clasele de învaţământ.

Politica