sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Veteranul Emil Veţeleanu va primi titlul de cetăţean de onoare al Râmnicului

Emil Veţeleanu, supravieţuitor al luptelor de la Cotul Donului, va fi numit cetăţean de onoare al municipiului Râmnicu Vâlcea.  Titlul va fi oferit pentru eroismul dovedit în luptele din cel de-al Doilea Război Mondial şi pentru exemplul de implicare pe care îl oferă tinerelor generaţii.

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale, Veţeleanu este printre militarii români care în timpul celei de-al Doilea Război Mondial au luptat şi au supravieţuit la Stalingrad, în bătălia de la Cotul Donului, unde armata română a suferit cea mai grea înfrângere din istoria sa: „Emil Veţeleanu este veteran de război şi se spune că e ultimul supravieţuitor din Vâlcea al celebrei bătălii de la Cotul Donului. A participat 5 ani pe front şi a supravieţuit inclusiv febrei tifoide. La cei 101 ani ai săi, participă la fiecare eveniment de comemorare a ostaşilor căzuţi în cele două războaie mondiale organizate în Râmnicu Vâlcea”, au transmis reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale.

Tot veteranul a fost în centrul atenției după parada de 1 decembire, atunci când a apărut într-o filmare a stârnit indignare publică.  În filmul respectiv, Emil Veţeleanu stă în picioare lângă prefectul Florian Marin, având în mâini un baston şi un steguleţ tricolor, fiind aproape complet ignorat de zeci de persoane care se opresc însă să îl salute pe prefect.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Foto: ziaruldevalcea

Politica