Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Prejudicii de 600 de milioane de lei. Boza, dat afară de la CE Oltenia

Publicat

pe

Sorin Boza a fost înlocuit din funcţia de director general al Complexului Energetic (CE) Oltenia, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, afirmând că decizia a fost luată după ce au fost găsite prejudicii de 600 milioane lei, cauzate de managementul defectuos.

Decizia înlocuirii lui Boza a fost luată de Consiliul de Supraveghere (CS) al CE Oltenia. Boza a fost înlocuit cu Daniel Burlan.

„Ieri (luni – n.r.) a fost un Consiliu de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia destul de lung, toată ziua, şi s-a discutat raportul pe care l-am trimis, al corpului de control al ministrului Energiei care a rămas definitiv în urma pronunţării de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în decembrie şi le-am mai trimis şi raportul corpului de control al prim-ministrului, care mi-a parvenit din decembrie, făcut în 2018, care până acum nu fuseseră trimise CS-ului. Trebuiau luate măsuri, pentru că perioada vizată includea şi actualul Directorat. În raportul corpului de control al prim-ministrului era prevăzut că au fost descoperite nereguli inclusiv în ceea ce priveşte modul de selectare a membrilor Directoratului. Până acum nimeni nu a spus nimic. Că nu a fost selectat un director general, ci a fost selectat un Directorat şi, din rândul Directoratului, ales de către CS un director general, care nu a fost ales din lista scurtă, ci din afara listei scurte. Aceasta referitor la domnul Sorin Boza. Toate acestea coroborate, CS probabil a tras concluzia că este mai bine să-l schimb”, a spus pentru Agerpres, Virgil Popescu.
Ministrul a mai declarat, pentru sursa citată, că este convins că producătorul de energie pe cărbune va putea plăti certificatele de dioxid de carbon aferente anului trecut, care trebuie decontate până în aprilie.
„Avem acel memorandum pe care l-am aprobat în Guvern cu ajutorul de salvare de 1,2 milioane de lei. Am dat drumul în circuitul de avizare a ordonanţei care pune în aplicare acel memorandum, cu clauză suspensivă că intră în vigoare la aprobarea de către Comisia Europeană a ajutorului de stat şi mergem pe ce am stabilit în acel memorandum, că dacă nu returnează, trece în ajutor de restructurare, cu trecerea pe gaz a unor unităţi de la Craiova şi Turceni şi cu realizarea parcului solar, adică ne ţinem de ce prevede memorandumul”, a susţinut Popescu, afirmând că este optimist în privinţa aprobării.

Continue Reading